Víkendová zmena a výroba novej generácie Peugeot e-208

Od spustenia víkendovej zmeny v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia ubehli necelé tri roky. Za tento čas sa nám podarilo úspešne rozbehnúť výrobu počas víkendov, ako aj zaradiť do výroby novú generáciu modelu Peugeot 208, ktorý je aktuálne pýchou nášho výrobného centra. V súčasnosti zamestnáva okolo 4.500 ľudí. Vďaka štvrtej zmene k nášmu trnavskému tímu pribudlo už 819 nových kolegov.

29.10.2019 00:00
PCA Slovakia, PR článok, nepoužívať Foto:

Zamestnanci pracujúci na víkendovej zmene chodia do práce len počas víkendov. Pracovný týždeň majú voľný. Víkendovú zmenu robí atraktívnou práve to, že poskytuje veľké množstvo voľného času počas pracovného týždňa. Naši zamestnanci si víkendovú zmenu obľúbili z viacerých dôvodov.

Napríklad, máme študentov vysokých škôl, zamestnancov, ktorých pracovná činnosť počas týždňa nevyťažuje na plný úväzok a hľadajú možnosť ďalšieho trvalého zárobku, či zamestnancov, ktorí sa striedajú v starostlivosti o rodinných príslušníkov. Aktuálne naďalej obsadzujeme voľné pracovné miesta na už spomínanú víkendovú zmenu.

Hľadáme šikovné posily pre našich kvalifikovaných zamestnancov s technickým vzdelaním (elektrikár, min. § 21). Rovnako dopĺňame aj rady našich nekvalifikovaných výrobných pracovníkov na všetky oddelenia výroby. Na túto pozíciu zamestnancov zaučíme priamo v automobilke.

Priemerný mesačný zárobok nekvalifikovaného zamestnanca vo víkendovej zmene sa pohybuje od 708 eur brutto, a to iba za prácu dva dni v týždni. V tejto sume nie sú započítané nadčasy ani tzv. 13.plat. Výhodou je, že zamestnancom ponúkame možnosť privyrobiť si aj na nadčasoch počas pracovného týždňa (v prípade potreby podniku a záujmu našich zamestnancov).

Automobilka nezaháľa a naďalej pokračuje aj vo zvyšovaní atraktivity programu benefitov, ktorý ponúka svojim stabilným, ale aj novým zamestnancom. Do bohatej ponuky viac ako dvoch desiatok benefitov pribudla od roku 2019 aj dodatková dovolenka ako poďakovanie lojálnym zamestnancom. Za každých päť odpracovaných rokov vzniká nárok na jeden ďalší deň dovolenky.

Medzi ďalšie, atraktívne benefity patrí aj čoraz viac využívaný benefit – prenájom vozidla na operatívny leasing bez počiatočnej investície, ktorý začína už od 113 €/mesačne (Citroën C3). Pritom zákonné a havarijne poistenie je zahrnuté v cene mesačnej splátky. Všetky atraktívne benefity, ktoré spoločnosť ponúka, využívajú zamestnanci na trojzmennom aj na víkendovom režime.

V súčasnosti sa nám ozývajú aj uchádzači, ktorí sa čoraz viac zaujímajú o výrobu nového modelu Peugeot 208, ktorý vyrábame s tromi druhmi motorizácie: elektrický, benzínový a dieselový. Táto nová generácia modelu Peugeot 208 je najnovším prírastkom modelového portfólia značky Peugeot, ktorá už na prvý pohľad púta svojim výnimočným dizajnom. Ide už o piaty model trnavskej automobilky. Vôbec prvý exemplár tohto modelového radu bol v Trnave úspešne vyrobený koncom novembra 2018. Prvý elektromobil vyšiel z výrobnej linky v Trnave 27. marca 2019. Od tohto okamihu sa Trnava môže hrdiť výrobou aj historicky prvého plne elektrického vozidla s nulovými emisiami CO2. Rozhodnutie odštartovať produkciu tohto vozidla na Slovensku bolo vyjadrením dôvery koncernu voči zamestnancom trnavskej automobilky. Ako prvé výrobné centrum skupiny Groupe PSA kompletizujeme v Trnave aj batérie. Tým vytvárame nové kvalifikované pracovné príležitosti, ktoré čakajú na svojich zamestnancov (vzdelanie v technickom smere) na prevádzke tzv. baterkárne.

chyba