Tradičná slovenská zbrojárska firma hľadá nových ľudí

Začínali v malej kancelárii s piatimi počítačmi, dnes vyvážajú do celého sveta a ovládajú fabriky v Európe. Slovenská spoločnosť MSM GROUP patrí medzi najväčších svetových hráčov v segmente zbrojárskej techniky. Investuje pritom veľa aj do vlastného vývoja a inovácií. Ako jedna z mála spoločností je schopná zabezpečiť kompletný životný cyklus munície, vyrába obrnené transportéry, náboje, ale aj unikátnu letiskovú navigačnú vežu.

23.05.2019 00:00
Foto: PR servis
MSM, PR článok, nepoužívať

MSM GROUP vznikla z bývalých československých vojenských závodov a dnes zastáva pozíciu jedného z lídrov strojárskej výroby. Na to, aby sa Dubničania v priebehu niekoľkých rokov vyformovali z lokálnej firmy na významného medzinárodného hráča stačilo spoločnosti len niekoľko rokov. Tržby hodlingu sa len v roku 2017 oproti predchádzajúcemu roku zvýšili o štvrtinu, hospodársky výsledok vzrástol o 73 %. Podobne rástli tržby aj minulý rok. Prvý muž slovenského zbrojárskeho giganta Marián Goga vidí úspech najmä vo vlastných zamestnancoch: „Za naším úspechom a rastom jednoznačne stojí predovšetkým náš kvalifikovaný personál,“ tvrdí.

Začínali s piatimi počítačmi, dnes investujú do vývoja

MSM Group sa okrem strojárskej, elektrotechnickej, civilnej a špeciálnej výroby zameriava aj na tzv. smart vývojové riešenia. Preto rozšírila portfólio napríklad o vývojársku firmu Vývoj Martin. Holding dnes dáva prácu tisíckam ľudí. V roku 2012 pritom v Martine začínali iba s niekoľkými ľuďmi, v jednej kancelárii s piatimi starými počítačmi. „Postupne sme pribrali podniky, ktoré boli v zlej ekonomickej situácii a ich vlastníci uvažovali o ukončení výroby. Postavili sme ich na nohy a v posledných dvoch rokoch sme masívne investovali do nových technológií rozšírenia výroby. Dnes máme za sebou úspešné projekty, ako jeden z mála slovenských výrobcov sme dokázali umiestniť do krajiny NATO celý zbraňový systém,“ hovorí Marián Goga.

Slovenskí zbrojári uspeli aj v Ázii

Slovenskej firme sa podaril husársky kúsok aj v Ázii. Po úspechu v niekoľko miliónovom medzinárodnom tendri už vyviezli zo Slovenska do Indie z pobočky MSM v Banskej Bystrici prvých osem unikátnych riadiacich veží. Ide o rýdzo slovenský produkt, ktorý nemá v regióne konkurenciu. Mobilná letisková veža slúži ako plnohodnotná náhrada klasickej letiskovej veže. No kým tá klasická je na letisku osadená napevno, mobilnú možno dopraviť na akékoľvek miesto vo veľmi krátkom čase. Najčastejšie sa mobilné veže využívajú vtedy, ak má klasická veža výluku pre údržbu či v poľných podmienkach. Výrobok je unikátny, lebo je možné umiestniť ho kdekoľvek, odkiaľ je potrebné riadiť a navigovať lietadlo pri pristávaní. Vežu dokáže výrobca plne prispôsobiť požiadavkám zákazníka. „Vežu sme skonštruovali predovšetkým na riadenie letovej prevádzky, jej unikátnosť však spočíva v tom, že môže byť využitá aj ako pozorovacie stanovisko napríklad pre ochranu hraníc,“ vysvetlil riaditeľ prevádzky MSM Banská Bystrica, ktorá patrí do holdingu MSM Group, Juraj Lauš. Do plnej prevádzky ju pritom užívateľ dostane kdekoľvek za iba pár minút.

Spoločnosť naďalej rastie a hľadá zamestnancov

Úspešný rast slovenských zbrojárov pokračuje aj v tomto roku. Holding pripravuje v krátkom čase ďalšie zaujímavé akvizície a dnes nahlas hovorí o tom, že ponúka prácu stovkám nových zamestnancov: Vždy radi uvítame kolegov, ktorí sú nadchnutí pre svoju prácu a vedia si poradiť v každej situácii. Častokrát riešime aj náročné situácie, o to krajšie je vidieť za sebou výsledky svojej práce. Keďže MSM GROUP sa rozširuje aj do ďalších segmentov príležitosť majú aj tí, ktorí majú vzťah k tradíciám a záujem uplatniť to, čo vedia.

Ak máte záujem spojiť svoju budúcnosť s našou tradíciou a ste odborníci v oblasti techniky, výroby, obchodu alebo financií, dajte nám o sebe vedieť: Dominika.Sukalova@msmholding.sk

chyba