Začínala ako asistentka, dnes pomáha ženám presadiť sa

09.04.2019 07:00
Phillip Morris, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Tento rok ju nominovali na ocenenie Slovenka roka v kategórii Biznis a manažment. Okrem riadenia sa venuje aj mentoringu žien. Andrea Gontkovičová o tom, aká dôležitá je vzájomná podpora a rešpekt.

Inovácie v tabakovom priemysle

Je tu skupina dospelých fajčiarov, ktorí fajčiť nikdy neprestanú a kvôli nim sme vo Philip Morris (PMI) chceli riešiť hlavný problém fajčenia. Tým nie je tabak ani nikotín, ale to, že cigareta horí. Odhodlali sme sa v tejto oblasti pracovať a ponúknuť spotrebiteľovi výrobok, ktorý by mu dal tabakové a nikotínové uspokojenie, ale s potenciálne nižším negatívnym zdravotným dopadom. Samozrejme aj tento výrobok obsahuje nikotín, ktorý je návykový. Preto najlepšie pre zdravie je s fajčením nikdy nezačať alebo úplne prestať používať tabakové výrobky.

Rodová diverzita na pracovisku

Je treba si uvedomiť, že nápady a rozhodnutia, ktoré sú veľmi dobre premyslené, sa rodia len z rodovo vyrovnaných tímov, čiže s rovnakým zastúpením mužov a žien na všetkých úrovniach.Vnímam to ako cestu, ktorou túžim ženy povzbudiť, aby sa nebáli do tohto dialógu vstúpiť. Ženy nielen, že majú právo, ale najmä povinnosť sa do spoločnosti zaradiť a prejaviť odhodlanie a silu.

Odvážni muži vs. agresívne ženy

Niekedy sa stáva, že tam, kde je muž označovaný za odvážneho, ženu obvinia z agresivity či prílišnej emocionality. Aj preto sa môže stať, že sa žena bojí vyjadriť, alebo nechce vyjadriť svoj názor. Muž si väčšinou vypýta povýšenie o dve pozície smerom nahor, zatiaľ čo žena tíško sedí a opakuje si, čo všetko sa ešte musí naučiť. V tomto ohľade treba nabrať sebavedomie a nenechať sa zastrašiť.

Kariéra vs. rodina

Bez môjho manžela, ktorého považujem za výnimočného človeka, si svoj život nedokážem predstaviť. Máme dve deti, chceli sme žiť plnohodnotným rodinným životom a nemáme žiadnu inú pomoc. Keď mi prišla ponuka do Švajčiarska a potom do Prahy, znamenalo to, že to bude on, kto bude musieť ostať minimálne rok doma. Prerušil svoju prácu a odvtedy sa zdá, že profesijne rastiem len ja, ale nie je to pravda. Dôležité je, že osobnostne sa vyvíjame spolu a podporujeme sa navzájom.

Slovenka roka

Ak by som získala ocenenie Slovenka roka, znamenalo by to pre mňa veľkú zodpovednosť. Už samotná nominácia mi do života priniesla možnosti o ktorých som doteraz ani nesnívala. Či už sú to rozhovory na rôzne témy, alebo kontakt s ďalšími nominovanými dámami, z ktorých každá dokázala vo svojej oblasti veľké a významné veci. Je to úžasná skúsenosť a veľký záväzok.

chyba