V prístupe k zamestnancom je Kaufland najlepší, potvrdením sú 3 ocenenia

Hľadáte si dobrú prácu, v ktorej budete u zamestnávateľa na prvom mieste práve vy? Či už ide o hodnotenia odborníkov, alebo širokej verejnosti, spoločnosť Kaufland je v každom ohľade jedným z najatraktívnejších zamestnávateľov. Potvrdilo to umiestnenie na 1. mieste v 7. ročníku ankety Najzamestnávateľ 2018, ktorú organizuje Profesia. Ocenenie získal v kategórii Obchod a služby. Podľa hodnotenia verejnosti sa tak stal Kaufland najlepším zamestnávateľom na Slovensku. Zároveň je jednou zo štyroch firiem na Slovensku, ktoré sa môžu pochváliť titulom TOP Employer 2019. A to nielen v rámci našej krajiny. Toto ocenenie získal v ďalších 5, kde pôsobí, a preto celú spoločnosť Kaufland ocenili celoeurópskym TOP Employer Europe 2019.

14.02.2019 06:00
Kaufland, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

„Veľmi nás teší, že sme uspeli, ako z pohľadu nezaujatej verejnosti, tak aj z pohľadu odborníkov na ľudské zdroje. V rámci posudzovaných kritérií sa potvrdilo, že budovanie dobrej pracovnej atmosféry ako aj naše firemné hodnoty, ktorými sú výkon, dynamika a férovosť, sa podarilo implementovať naprieč celou spoločnosťou. Zamestnanci sú pre nás dôležití, lebo tvoria podstatu DNA našej spoločnosti,“ hovorí Karin Marková, riaditeľka oblasti ľudských zdrojov v spoločnosti Kaufland Slovensko.

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, reklama, nepoužívať

V rámci benefitov Kaufland ponúka napríklad skrátené úväzky pre mamičky, či oteckov na materskej, ako aj pre študentov, či dôchodcov. Sústreďuje sa aj na mladých, a to prostredníctvom plateného duálneho štúdia, pri ktorom žiaci stredných škôl môžu získavať skúsenosti z praxe priamo na predajniach alebo cez platený Leadership program určený pre absolventov vysokých škôl, kde sa pripravujú na vedúcu pozíciu v spoločnosti. Veľkú pozornosť venuje aj téme Talentmanažmentu, s cieľom kariérneho rastu zamestnancov a obsadzovania vedúcich pozícií z vlastných radov. „Zamestnanci sú u nás na prvom mieste, preto sa staráme sa nielen o ich zdravie, ale aj osobný rozvoj. Nezabúdame ani na ich rodiny, ktoré podporujeme prostredníctvom grantových programov,“ dodáva K. Marková.

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, reklama, nepoužívať

Ocenenie Najzamestnávateľ roka udeľuje každoročne v hlasovaní široká verejnosť, pričom cieľom je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na to ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Výsledkom je rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu osloviť ľudí na Slovensku svojím férovým prístupom k zamestnancom a prostredím, ktoré pre nich vytvárajú. Audit medzinárodnej organizácie „Top Employers Institute“ zasa každoročne hodnotí tých najlepších zamestnávateľov.

Foto: PR servis
Kaufland, PR článok, reklama, nepoužívať

Ocenenia Top Employer sa udeľujú na základe podrobného externého auditu oddelenia ľudských zdrojov. V rámci neho sú posudzované oblasti ako rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity, firemná kultúra a iné. Inštitút pre oceňovanie top zamestnávateľov sídli v Holandsku a doteraz ocenil už viac ako 1 300 firiem vo svete. Ocenenie TOP Employer Europe 2019 vyjadruje, že Kaufland je zamestnávateľom, ktorý poskytuje svojim zamestnancom jedny z najlepších pracovných podmienok v Európe. „Ziskom týchto ocenení sme však nezaspali na vavrínoch, chceme sa ďalej rozvíjať a stále vidíme priestor na zlepšovanie,“ uzatvára K. Marková.

chyba