Festival Európske ľudové remeslo oslavuje jubileum

Tradičnými ľudovými remeslami ožije Kežmarok od piatku 8. júla do nedele 10. júla. V rámci bohatého programu vystúpia Hex, Vidiek, Tublatanka, Emma Drobná či Marián Čekovský.

08.07.2022 00:00

Jubilejný 30. ročník festivalu Európske ľudové remeslo (EĽRO) bude venovaný všetkým remeselníkom a zručným ľuďom. Hlavné a Hradné námestie v Kežmarku sa premení na uzatvorený festivalový areál, kde sa predstavia ľudové súbory a remeselníci z celého Slovenska a susedných európskych krajín.

Remeselníci budú okrem predaja výrobkov predvádzať svoju remeselnú zručnosť a návštevníci festivalu si budú môcť pod vedením majstra remeslo aj vyskúšať. Históriu, cechové zvyky a rytierske súboje priblížia návštevníkom divadelné súbory, skupiny historického šarmu a bojového umenia. Deti sa budú môcť tešiť na Spievankovo, detské mestečko, bábkové divadlo, sokoliarov, predstavenia divadla, zábavné hry a pouličné atrakcie.

Počas festivalu Kežmarok ožije aj modernou hudbou a bohatým sprievodným programom pre všetky vekové kategórie. Z folklórnych súborov vystúpia SĽUK, PUĽS, Magurák, Železiar, Lomničan, Čendeš. V rámci večerného programu vystúpia známe slovenské kapely a interpreti – Hex, Vidiek, Tublatanka, Hrdza, Marián Čekovský & Band, Emma Drobná s kapelou, Dominika Mirgová s rapermi Šortym a ADissom.

Program je pripravený súbežne na hlavnom javisku pri radnici, javisku na hradnom nádvorí, malom javisku v areáli a na pódiu pri Bergu. Chýbať nebude historický parný vlak. Trojdňové podujatie uzatvorí v nedeľu 10. júla korunovácia Kráľa remesiel. Súčasťou ponuky kultúrnych podujatí bude aj prehliadka expozícií na Kežmarskom hrade a podujatie Krvavé dejiny, o ktoré je každoročne veľký záujem.

Podrobný program, cenník a všetky ďalšie informácie nájdete na webovej stránke www.elro.kezmarok.sk a sociálnych sieťach mesta Kežmarok.

odkaz
ELRO, pr, nepouzivat
chyba