Festival Nová dráma/New Drama už o niekoľko dní

Nová dráma/New Drama už štandardne pre priaznivcov súčasnej drámy prináša hlavný program vo forme súťažných divadelných inscenácií za určité výberové obdobie a sprievodný program.

08.10.2021 00:00
NOVAdrama, PR, nepouzivat

„Tento rok sa do finále prebojovalo 10 divadelných inscenácií zo zriaďovaných a nezávislých divadiel z celého Slovenska, ktoré si budú môcť návštevníci pozrieť počas festivalového týždňa. Dramaturgická rada ich vyberala spomedzi 146 inscenácií, ktoré mali premiéru počas dvoch výberových období. Bližšie informácie sa dozviete na webovej stránke festivalu,“ hovorí Vladislava Fekete, riaditeľka Divadelného ústavu.

NOVAdrama, PR, nepouzivat

Nenechajte si ujsť program 17. ročníka festivalu

Hlavný program začne už túto nedeľu 10. októbra 2021 divadelnou inscenáciou s názvom Netrpezlivosť srdca, s ktorou sa v Bratislave predstaví Štátne divadlo Košice, a v piatok 15. októbra ho uzavrie inscenácia Slovenského komorného divadla v Martine D1 (pracovný názov).

Okrem týchto a ďalších súťažných inscenácií sa fanúšikovia súčasnej drámy môžu tešiť v rámci sprievodného programu na master class, ktorú bude viesť tohtoročný patrón festivalu – bieloruský dramatik Andrej Kurejčik, na podujatie venované pocte slovenského režiséra Blaha Uhlára, zúčastniť sa môžu na odbornej konferencii, diskusii s dramaturgickou radou či obľúbenom Trojboji, ktorého cieľom je ukázať možnosť inscenovania finálových textov súťaže autorských dramatických textov DRÁMA.

NOVAdrama, PR, nepouzivat

Zahraniční odborníci na divadlo sa o súčasnej slovenskej dráme dozvedia prostredníctvom on-line platformy

„Keďže je festival Nová dráma/New Drama aj prezentačnou platformou slovenského divadla pre zahraničných návštevníkov, záležalo nám na tom, aby sa nestratila kontinuita a priazeň našich kolegov zo zahraničia. Pre nich sme pripravili špeciálnu on-line sekciu, ktorá im priblíži najvýraznejšie počiny v slovenskom divadle na poli novej drámy a nového divadla za uplynulé dve sezóny,“ dopĺňa Vladislava Fekete.

Viac informácií sa dozviete na:

WEB: www.novadrama.sk

FACEBOOK: @NovaDramaFes­tival

INSTAGRAM: @nova_drama

chyba