Do kín prichádza animovaný film pre malých aj veľkých, ktorý bojuje proti predsudkom

Tretí adventný týždeň bude mať v slovenských kinách premiéru sympatická rodinná animovaná komédia 100 % VLK. Film nadväzuje na úspešné animáky, ktoré v sebe kombinujú hrôzostrašné postavy a kulisy so „strašidelne“ veľkou dávkou zábavy (Rodina Addamsovcov, Príšerákovci, Hotel Transylvánia, Monster High: Školu duchov, Príšerky s.r.o. a pod.), no zároveň prináša pozitívny odkaz o odvahe, tolerancii a vzájomnom rešpekte.

16.12.2020 00:00
bontonfilm, pr nepouzivat

100 % vlk rozpráva príbeh mladého vlkolaka, ktorý sa omylom premenil na pudla. Freddy Lupine vyzerá ako obyčajný chlapec, akurát nie je obyčajný a nie je ani tak celkom chlapec. Má štrnásť a je… vlkolak. Alebo skôr bude. Freddy je súčasťou hrdého, starého rodu vlkolakov a všetci príbuzní očakávajú, že sa raz z neho stane vodca svorky – rovnako ako kedysi z jeho otca. Keď nadíde slávnostná noc prvej premeny, Freddy je pripravený stať sa hrôzostrašným a silným vlkom. Niečo sa však zvrtne a zmení sa na nie príliš dravého ani veľmi strašidelného, zato ale mimoriadne rozkošného… pudlíka.

bontonfilm, pr nepouzivat

Toto je 100 % sklamanie pre všetkých. Keďže vlci a psi sebou navzájom pohŕdajú, Freddy sa stáva hanbou rodiny a končí na ulici. Zatiaľ. Čarovná noc a spln prvej premeny stále trvá a Freddy musí do rána dokázať, že je skutočným 100 % vlkolakom, inak bude navždy vylúčený zo svorky. So srdcom vlka a ružovou natupírovanou frizúrou vyráža pudel Freddy za dobrodružstvom a kopou zábavy. Stretne pár túlavých psích kamošov, šialeného zmrzlinára, zažije psie väzenie, odhalí jedno dávne tajomstvo a napokon všetkým dokáže, že nemusí byť 100 % vlk na to, aby sa stal 100 % hrdinom. Najlepší vlci totiž nemajú najväčšie pazúry ani tesáky, no majú najväčšie srdce.

Film 100 % vlk v sebe okrem humoru a napínavej akcie nesie aj pozitívne posolstvo o boji proti predsudkom, ktoré je najmä v súčasnosti a v našom kultúrno-spoločenskom priestore mimoriadne aktuálne. Vlkolaci v príbehu nie sú zobrazení podľa zaužívaných stereotypov, ale skôr ako kladné postavy – tvory, ktoré sa v noci pohybujú po uliciach či strechách domov a pomáhajú ľuďom v núdzi. Ich hlavnými hodnotami sú česť, odvaha a veľké srdce. Nie sú to však 100 % kladní hrdinovia – vlkolaci totiž nenávidia psov a pohŕdajú nimi. Takže keď sa ich potenciálny nový vodca zmení na pudlíka, je to pre celý rod katastrofa. Freddy teda musí svojim príbuzným dokázať, že nie je dôležité, ako vyzeráme, ale kým sme vo vnútri.

bontonfilm, pr nepouzivat

Rozprávka 100 % vlk má vďaka špičkovej animácii, nápaditému príbehu, nevtieravému humoru a peknej myšlienke ambíciu osloviť všetky vekové kategórie. Diváci si ju budú môcť vychutnať na veľkom plátne s prvotriednym slovenským dabingom, o ktorý sa postarali Michal Domonkoš, Natália Kóšová, Dušan Szabó, Martin Kaprálik, Zuzana Porubjaková, Zuzana Kronerová a ďalší. Film prichádza do slovenských kín od 17. 12. 2020.

chyba