Rodinná komédia, aká tu dlho nebola, s Robertom De Nirom v hlavnej úlohe

Žáner rodinnej komédie zaznamenal svoju zlatú éru v 90. rokoch minulého storočia, no v súčasnosti ho už z kín takmer úplne vytlačili animované filmy a marvelovky. O jeho znovuzrodenie sa postarala producentská rodina Peartovcov, ktorá tento september prináša na veľké plátna zábavnú snímku pre celú rodinu Ako dostať deda z domu. Diváci si pri jej sledovaní určite zaspomínajú na také kultové filmy ako Sám doma či Postrach Denis.

15.09.2020 19:00
deniro, pr clanok, reklama, nepouzivat

Filmovými hviezdami nabitá bláznivá komédia Ako dostať deda z domu sleduje vojnu o detskú izbu medzi vnukom a jeho starým otcom. 11-ročný Peter (Oakes Fegley) toho so svojím starkým Edom (Robert De Niro) prežil veľa, vždy boli jedna ruka a teraz majú bývať spolu v jednom dome. Peter je nadšený, ale len do chvíle kým sa dedko nepresťahuje do jeho detskej izby. To teda Peter len tak nenechá, svojho kráľovstva sa nemieni vzdať bez boja. Vykope vojnovú sekeru a s pomocou kamarátov vymýšľa najrôznejšie spôsoby, ako deda vyštvať z domu. Jeho starý otec je však silnejší protivník, ako sa pôvodne zdalo. Rozhodne sa nenechá len tak ľahko zastrašiť a plánuje odvetu. Vojna sa rozhodne na veľkej trampolíne, kam si Peter privedie posily zo školy a dedo posily narodené pred mnohými rokmi…

Robert De Niro počas svojej dlhej a bohatej kariéry dokázal, že je nenapodobiteľným hercom mnohých tvárí. Svoje herecké kvality naposledy predviedol v oceňovanej mafiánskej dráme Ír (The Irishman), teraz sa divákom predstaví v úplne inej polohe. O tom, že mu komediálne roly sedia rovnako ako tie mafiánske, presvedčil divákov už v populárnej trilógii Foter je lotor, kde ako poriadne drsný nádejný svokor robil peklo zo života Benovi Stillerovi. Teraz, krátko pred osemdesiatkou, v úlohe dedka s veľkou dávkou guráže poriadne zavarí svojmu malému vnukovi.

O obrovskú porciu zábavy sa okrem Roberta De Nira postarajú aj ďalšie hollywoodske hviezdy – Uma Thurman ako mama malého Petra a Christopher Walken či nestarnúca Jane Seymour v úlohách kamarátov a parťákov deda Eda.

Komédiu Ako dostať deda z domu režíroval Tim Hill, ktorý je skutočným expertom na rodinné filmy – za sebou má úspešné projekty ako Alvin a Chipmunkovia, Garfield 2 či Spongebob vo filme: Hubka na úteku. Nakrútená bola podľa knižného bestselleru amerického spisovateľa Roberta Kimmela Smitha.

Ak teda hľadáte film, pri ktorom sa zabaví celá rodina, novinka Ako dostať deda z domu je tou správnou voľbou. V slovenských kinách si ju môžete vychutnať od 17. septembra 2020 s českým dabingom.

Trailer:
chyba