TENET: 5 dôvodov, prečo si kúpiť vstupenky hneď teraz

Sme šťastní, že môžeme oznámiť, že vstupenky na nový film Christophera Nolana TENET sú už v predaji! V súčasnosti je stále Nolanov mega-rozpočtový príbeh zahalený tajomstvom. Ale povedzme si, chceli by sme to inak?

26.08.2020 00:00
Foto: Cinemacity
cinemacity, PR článok, nepoužívať

Nie je to ani tak film o cestovaní v čase, ako film o „inverzii času“, ktorý rozpráva príbeh tajných agentov, ktorí boli vyslaní, aby zabránili veľkej hrozbe. Vykreslený do epických rozmerov s rozpočtom takmer 205 miliónov dolárov je tento film podľa Nolana samého jeho zatiaľ „najambicióznejším projektom“. Aj práve preto sa máme určite na čo tešiť.

Potrebujete ešte viac dôvodov, prečo ísť na film do kina? Tak poďme na to.

1. JE TO FILMOVÁ JEDNOTKA TOHTO LETA, NA KTORÚ SME ČAKALI

A to myslíme naozaj. Keď sme pred niekoľkými mesiacmi boli nútení zavrieť naše kiná bol to jeden z tých ťažších časov. Práve TENET bol vtedy svetlom na konci tunela. Termíny premiér sa ale stále menili a posúvali naprieč letnými mesiacmi až sa nakoniec termín premiéry ustálil na 27. auguste. Nolan stavil celý svoj obrí rozpočet na tento dátum a zrejme veľmi dobre vie, že risk bude stáť za to a Tenet sa stane prvým hollywoodskym trhákom, ktorý opäť pritiahne do kín davy spokojných divákov.

2) TENET JE NAJNOVŠÍM POČINOM FILMOVÉHO GÉNIA CHRISTOPHERA NOLANA

Nolan je filmár, ktorého nemusíme zdĺhavo predstavovať. Všetci ho poznajú. Filmy natáčal už od svojho útleho detstva a prvé dielo, ktorým o sebe dal vedieť, bolo Memento z roku 2000. Potom Insomnia, legendárna batmanovská trilógia, snový Počiatok, vesmírny Interstellar a vojnový film Dunkirk.

Nolan je skrátka viac než len režisér, Nolan je značka, ktorá ako jedna z mála dokáže predávať vstupenky len vďaka svojmu menu a bez názvu filmu. Na jeho filmy idete, aj keď dopredu neviete, čo vás v kine čaká. A rovnaký pocit máme teraz my všetci, ktorí sa chystáme na film Tenet.

3) TENET MÁ HVIEZDNE OBSADENIE

John David Washington, ktorého poznáme napríklad z filmu BlacKkKlansman je doplnený Robertom Pattinsonom (budeme na chvíľku predstierať, že Stmievanie nikdy nevzniklo) a Nolanovým obľúbencom Michaelom Cainom.

Kým Kenneth Branagh sa vracia k Nolanovi po Dunkirku, pre Elizabeth Dębicki je účinkovanie v Nolanovom filme debutom. Dimple Kapadia je bollywoodskou hviezdou, neokukaným hercom je Himesh Patel a naopak za ostrieľaný talent môžeme označiť Aarona Taylor-Johnsona.

4) TENET ZAŽIJEME V 4DX A SUPERSCREEN

Nolan točí svoje filmy špeciálnymi kamerami už niekoľko rokov. Či už milujete dynamické prostredie technológie 4DX, ktorá vás vtiahne do deja pohodlnými sedačkami, pohybom, vetrom, vodou a vôňami, alebo preferujete ohromné Superscreen plátno, na ktorom vám neunikne žiadny detail filmu – všetko máme pre vás pripravené. Tak čo to bude, 4DX alebo Superscreen? Lístky si môžete kúpiť online alebo priamo v pokladniach Cinema City.

5) TENET SĽUBUJE ÚNIK Z AKTUÁLNEJ NEŠŤASTNEJ REALITY

Filmy sú jednosmerným cestovným lístkom do sveta fantázie a Nolan už niekoľkokrát dokázal, že dokáže stvoriť úžasné fantazijne svety, ktoré nás skrátka pohltia. Do kina chodíme zabudnúť na všetky problémy, chodíme si tam oddýchnuť od všedných starostí a očakávame, že sa do filmu ponoríme úplne celí. A kedy inokedy by sme takýto únik z reality potrebovali viac, ako teraz – v 2020!

chyba