Spisovatelia svetového formátu, laboratórium čítania aj skvelý Fantázia Fest. Vďaka Bibliotéke nás čaká bohatá knižná jeseň

Jeseň a blížiaca sa zima poskytujú množstvo príležitostí na to, aby sme zobrali do rúk knižku a pri horúcom čaji či voňavej káve sa začítali do dobrej knihy. Ak hľadáte knižku pre seba, alebo sa už chystáte na Vianoce, rozhodne by ste nemali chýbať na najväčšom slovenskom knižnom veľtrhu, ktorý sa aj v tomto roku postará o poriadnu nádielku kvalitného čítania a fantastické knižné programy.

01.11.2019 00:00
Incheba, PR článok, nepoužívať Foto:

Na Bibliotéke od 7. do 10. novembra objavíte nielen najočakávanejšie knižné tituly od slovenských aj zahraničných vydavateľov, ale aj overenú klasiku.

Fajnšmekri si prídu na svoje vďaka limitovaným edíciám kníh aj exkluzívnym titulom, no tešiť sa môžete aj na skvelé zľavy, vďaka ktorým si môžete prečítať ešte viac. Nesmieme zabudnúť ani na zaujímavé rozhovory o knihách, krsty a prezentácie, a to v spoločnosti obľúbených spisovateľov, ktorí na Bibliotéke nemôžu chýbať. Jednou z najväčších hviezd tohtoročného knižného festivalu bude populárny švédsky autor Stefan Ahnhem, ktorý na Bibliotéke svojim fanúšikom predstaví svoj krimi román Motív X. Beseda s ním sa bude konať v piatok o 16:00 na pódiu Panta Rhei.

Čestným hosťom Bibliotéky bude premiérovo Maďarsko – pri tejto príležitosti čitateľom ponúkne viac ako 20 kníh maďarských autorov, ktoré pri príležitosti čestného hosťovania na veľtrhu vychádzajú v slovenskom preklade. Diela reprezentujú rôzne žánre – poéziu, prózu, drámu i detskú literatúru. Vďaka Maďarsku sa na Bibliotéke budete môcť stretnúť s mnohými osobnosťami maďarskej literárnej a kultúrnej scény – medzi inými to bude napríklad György Dragomán, jeden z najvýznamnejších súčasných maďarských autorov, ktorého román Biely kráľ sa stal medzinárodným bestsellerom a bol preložený do takmer 30 jazykov. Stretnúť sa s ním budete môcť v sobotu 9.11. o 13:00 na literárnom pódiu ZVKS a LIC.

Pre deti je zasa pripravené fantastické Laboratórium čítania, v ktorom rozhodne nebude hroziť nuda. Počas všetkých štyroch dní, od rána až do večera, si deti budú čítať, hrať sa, tancovať, kresliť, tvoriť a zabávať s animátormi a autormi detských knižiek. Malých čitateľov potešia napríklad Daniel Hevier, Zuzana Csontosová, Diana Mašlejová, Ján Uličiansky a ďalší, ale aj obľúbený Miro Jaroš, ktorý pokrstí hneď dve detské knižky, a predstavitelia seriálu Oteckovia, ktorí do života uvedú nový motivačný zápisník.

Foto: PR servis
Incheba, PR článok, nepoužívať

Radi unikáte do sveta fantázie? Celá sobota 9.11. bude na Bibliotéke (okrem iného) patriť vyvrcholeniu slovenského fantastického literárneho roka FANTÁZIA FEST 2019. Od rána až do večera sa môžete tešiť na besedy, ocenenia a literárne súťaže: Martinus Cena Fantázie, Žánrové ceny pri MCF 2019 (Cena Bibliotéky, Cena Béla, Cena fantasy, Cena ESET) a Fantasy Award 2019. Program je absolútne nabitý zaujímavosťami a bola by škoda ho zmeškať!

Bibliotéka sa uskutoční od 7. do 10. novembra v Inchebe. Sprevádza ju výstava vzdelávania Pedagogika, a rovnako výstava Minerály Bratislava. Skvelá kombinácia na jesenné dni! Sprievodné programy Bibliotéky nájdete tu: https://bit.ly/361iqYl

chyba