Aj staré veci môžu zažiť nový príbeh

Ani sme sa nenazdali a Vianoce pomaly klopú na dvere. A s nimi prichádza aj tradičná každoročná panika, čo s vianočnými darčekmi. Predstava preplnených nákupných centier plných nervóznych ľudí veru čaru Vianoc nepridáva. Ak aj vy patríte medzi tých, čo každoročne stresujú a nevedia, kde a aké prekvapenie svojim najbližším pod vianočný stromček zaobstarať, nezúfajte. Máme pre vás jednoduché riešenie.

07.12.2018 06:00
bazar, PR článok, reklama, nepoužívať

Počuli ste už o Vianočnom Bazári Chalaňov?

Jeho tradíciu založili v Českej republike herečky Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová a režisér Peter Sergej Burko ešte v roku 2002 pod názvom „Vánoční bazár v Mokré čtvrti“. Chalaňi – herci Lukáš Latinák, Majo Miezga, Robo Jakab a Juraj Kemka sa nápadom inšpirovali a priniesli túto milú akciu aj na Slovensko. Tento rok sa už po deviatykrát koná v bratislavskom V-Klube na námestí SNP. Ak ešte nemáte program na tretí decembrový víkend, spojte predvianočnú atmosféru, príjemné nakupovanie a šancu pomôcť iným.

Aj tento rok sa budú počas Vianočného Bazáru Chalaňov (15–16.12) predávať zozbierané veci, ktoré prinesú a venujú dobrí ľudia do priestorov V-Klubu už v piatok 14.12. Neváhajte vytriediť preplnené skrine či pivnice, nazrite na všetky police a každá nepoškodená vec si u nás aj vďaka vášmu daru začne písať svoj nový príbeh. Nevadí, že už je dávno z módy alebo je technologicky z éry Sputnika. Keď je nepoškodená a funguje, tak si isto nájde nového majiteľa, ktorého poteší, a navyše jej kúpou prispeje na podporu zaujímavých projektov. Netreba sa obávať, na cene sa dá vždy dohodnúť – koniec-koncov, ide predsa o podporu dobrej veci. Nie sú určené paušálne ceny a tak si niečo môže odniesť každý z vás.

Veci, ktoré si nenájdu svojich šťastných majiteľov počas víkendu však neskončia v koši. Naopak, poputujú ďalej ľuďom, ktorí ich potrebujú a môžu využiť – či už v rómskych osadách, sociálne znevýhodnených rodinách či u bezdomovcov. V podstate je všetko rozdelené, okrem pár kúskov, ktoré sú doložené na ďalší ročník. Všetky veci sú však zrecyklované do života a pomáhajú ďalej.

Tento rok sa finančné prostriedky prerozdelia medzi OZ Imobilio, OZ CDKL5, OZ Equity a OZ Babie leto. Inými slovami, pomôžete napríklad rodinám s ťažko chorými detičkami, aby mohli absolvovať čo najviac rehabilitácií, telesne postihnutým mladým ľuďom prispejete na zapojenie do športových turnajov s paraolympijským športom Boccia, ale aj deťom zo sociálne znevýhodnených rodín a rómskych osád, aby sa spolu integrovali a vytvárali nové priateľstvá. Bodkou za touto víkendovou charitatívnou akciou býva už každoročne očakávaný „Vianočný Žúr Chalaňov“, kde vystupujú známi speváci, hudobné skupiny, herci a osobnosti spoločenského a kultúrneho života bez nároku na honorár.

Tento rok bude žúr v pondelok 17.12. 2018 v MMC.
Viac info na www.vianocnybazarchalanov.sk

bazar, huba, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba