Choďte do kina na PIATU LOĎ a zároveň podporíte dobrú vec

Film PIATA LOĎ môžete od dnešného dňa vidieť v našich kinách. Navyše, ak si film pozriete v priebehu prvého týždňa, pomôžete tým, ktorí to potrebujú.

16.03.2017 08:00
Hulapa film s.r.o.
zdroj: Hulapa film s.r.o.

Jedno euro z každého zakúpeného lístka na film Piata loď počas prvého týždňa v slovenskej kinodistribúcii pomôže deťom, ktoré to potrebujú. Tvorcovia filmovej novinky vybrali spolu s Nadáciou Pontis tri projekty: Centrum Slniečko, Ulita a Mládež ulice. Súčasťou kampane je aj skladanie papierových lodičiek s vizuálom filmu a mottom „Dokonalá rodina sa nedá poskladať tak ľahko, ako papierová lodička“.

zdroj: Hulapa film s.r.o.
Hulapa film s.r.o. zdroj: Hulapa film s.r.o.

Film Piata loď, ktorý vznikol na základe rovnomennej knihy Moniky Kompaníkovej, rozpráva príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Malá Jarka má mamu, ktorá nechce byť mamou. Zúfalo hľadá lásku a nachádza ju náhodou, keď za zvláštnych okolností vezme dve batoľatá do opustenej záhradnej chatky. Jej konanie je dojemným a detsky úprimným pokusom napraviť svet dospelých svojou hrou na rodinu, akú by chcela mať. A práve v súvislosti s týmto silným príbehom a faktom, že takých deti, ako je Jarka, je veľa, vznikla myšlienka charity.

Centrum Slniečko sa sústredí na deti, ktoré sa stali svedkami násilia alebo boli jeho obeťou a častokrát ani nedokážu svoje zážitky komunikovať, terénni a sociálni pracovníci Ulity sa starajú o aktívne využitie voľného času detí z petržalskej časti Kopčany, Mládež ulice sa venuje deťom a mládeži v hlavnom meste, ktorí pochádzajú zo sociálne vylúčených komunít a čelia existenčným problémom, ale aj tým, ktorí jednoducho iba nevedia, ako najlepšie tráviť čas mimo školy.
Projekty sa dajú podporiť aj priamo na stránke Dobrej krajiny www.dobrakrajina.sk/…ma/piata-lod.

zdroj: Hulapa film s.r.o.
Hulapa film s.r.o. zdroj: Hulapa film s.r.o.

Kampaň podporili aj niektoré osobnosti kultúrneho života, medzi prvými sú autorka knihy Monika Kompaníková https://youtu.be/NMqrw1SJ52k a herečka Kristína Farkašová https://youtu.be/18lGk2POgOo. Môžete sa tešiť aj na video s Jurajom Benetinom z kapely Korben Dallas, či scenáristom Marekom Leščákom.

zdroj: Hulapa film s.r.o.
Hulapa film s.r.o. zdroj: Hulapa film s.r.o.

Sledujte nás na facebooku https://www.facebook.com/filmpiatalod alebo na www.fimpiatalod.sk.

zdroj: Hulapa film s.r.o.
Hulapa film s.r.o. zdroj: Hulapa film s.r.o.
chyba