NEBO, PEKLO, POLITIKA v spovedi generálneho prokurátora

Michaľ Vaľo, generálny prokurátor Slovenskej republiky, sa na dôchodku rozhodol vypovedať.

08.12.2016 08:00
zdroj: SLOVART
SLOVART zdroj: SLOVART

Napísal knihu s názvom Nebo, peklo, politika. Podrobne a pútavou formou ponúka svoj výklad o udalostiach nedávnej histórie. Jeho spoveď výrazne vysúva špičku ľadovca udalostí, z ktorých doteraz mrazí. Sumarizuje fakty, charakterizuje ľudí, opisuje a komentuje udalosti. Rozpitváva November 1989, rozdelenie Československa, obdobie tzv. mečiarizmu, všetky veľké kauzy vrátane únosu prezidentovho syna a smrti Róberta Remiáša…

Boli udalosti z novembra 1989 „zamatovou revolúciou“? Kto zavliekol prezidentovho syna a zavraždil Remiáša? Sú kauzy „Technopol“ a „Triptych“ vymyslené? To sú otázky, na ktoré odpovedá generál Michal Vaľo. Zároveň prináša aj kritický pohľad na postoje politikov a vlastný osud počas rokov pôsobenia na prokuratúrach. Dej sa často približuje detektívke, no kniha nepochybne zaujme aj historikov, právnikov a politológov.

Kniha z Vydavateľstva SLOVART Nebo, peklo, politika – Spoveď generálneho prokurátora asi nie je úplne pre každého. Určite je určená tým, ktorí sú zvedaví na to, ako to bolo. Presnejšie, ako to bolo z pohľadu dôležitého muža, ktorý bol pri tom.

Túto knihu by si určite mali kúpiť a prečítať:

  1. Špeciálne prokurátori, a to nielen špeciálni.
  2. Iní právnici a študenti práva.
  3. Mladí, aby sa o opisovaných udalostiach niečo dozvedeli.
  4. Starí, aby si opisované udalosti mohli porovnať s tým, čo o nich doteraz vedeli.
  5. Novinári.
  6. Historici, pretože táto kniha je „archeologická vrstva“ udalostí, ktoré vykopal bývalý generálny prokurátor.
  7. Politici, ktorí sú schopní čítať aj to, čo je v riadkoch, a aj to čo je medzi riadkami.

Samozrejme, môžu po nej siahnuť aj bežní čitatelia. Nepovinne. Bude ich asi baviť, aj keď určite nie zabávať. Kniha Nebo, peklo, politika je pitva udalostí na 400 stranách. Tvrdá väzba.

chyba