Vianoce bez novej Dánovky? Nemysliteľné!

Dominik Dán je späť v plnej sile. Po letnej prestávke, ktorú si doprial kráľ slovenskej krimi, končí jeho fanúšikom abstinenčné obdobie. Nová kniha sa volá Krv nie je voda a zimomriavky sú pri jej čítaní zaručené!

15.12.2015 09:01
slovart inzercia

Príbeh sa začína tajomným citátom: „Tibi et igni. Tebe a ohňu. Prečítaj a spáľ.“ Odohráva sa v roku 1992 počas najťažšieho obdobia Krauzovej detektívnej praxe. Bezpečnostní analytici tvrdili, že to spôsobila neuvážená porevolučná totálna amnestia, ktorá vyprázdnila väznice a presýtila ulice násilím. Nečudo, že na pozadí tvrdých spoločenských zmien bol celkom nenápadne spáchaný posledný federálny zločin, ktorý mohlo oddelenie vrážd v Našom Meste legálne vyšetrovať – potom sa už slovenskí a českí policajti hrali každý na svojom piesočku. Odohral sa tak nenápadne, že skoro zapadal prachom, no hoci nebol nijako beštiálny, ani príliš zložitý, aj tak by bola škoda nespomenúť ho, lebo bol pekný – ak sa dá niečo podobné povedať o upálení mladej ženy a jej dieťaťa.

Dominik Dán, najpopulárnejší slovenský autor detektívok, potešil svojich fanúšikom aj tým, že Krv nie je voda prišla po prvýkrát do kníhkupectiev v rovnaký deň nielen ako papierová a elektronická kniha z Vydavateľstva SLOVART, ale aj audiokniha načítaná Mariánom Geišbergom.

A ďalšie prekvapenie čaká na čitateľov v marci 2016, keď bude mať premiéru Červený kapitán v réžii Michala Kollára – prvý celovečerný film podľa predlohy Dominika Dána. V hlavných úlohách trileru sa predstavia Maciej Stuhr, Marián Geišberg, Ladislav Chudík, Oldřich Kaiser, Zuzana Kronerová, Helena Krajčiová a ďalší.

A čo hovoria na nový titul Krv nie je voda čitatelia?
„Typický skvelý Dánov štýl, známe postavy, napätie od začiatku do konca… Mne sa veľmi páčila.“ „DD je náš slovenský fenomén. Keď ráno v nedeľňajšej eline 3 neznámi ľudia čítajú rovnakú knihu od DD považujem to za úplný unikát. Nehovoriac, že 5 ľudia v práci si ju hneď prvý týždeň predaja kúpili. Bravo Dominik, nech si ktokoľvek!“

chyba