Staňte sa hosťom goralskej svadby!

Zažili ste už niekedy tradičnú goralskú svadbu? Že nie?! Pochopiteľne, nejedná sa predsa o niečo bežné. Práve preto by ste si nemali nechať ujsť možnosť vrátiť sa o niekoľko rokov späť v minulosti a vychutnať si Goralské veseľe.

12.08.2014 14:02
Goral svadba - inzercia

Oravské múzeum P. O. Hviezdoslava v snahe oživovať naše ľudové tradície a sprostredkúvať ich širokej verejnosti pripravilo unikátne podujatie Goralská svadba. Prečo unikátne? Lebo sa stanete súčasťou takmer „skutočnej“ goralskej svadby. Nebude chýbať goralská hudba, konské záprahy, brána, odobierka, svadobné pohostenie, veselica, čepčenie a samozrejme výborná nálada. Toto výnimočné podujatie sa uskutoční v areáli Oravskej lesnej železnice v Oravskej lesnej, takže sa spolu s nevestou a ženíchom preveziete aj na vláčiku. Nie je to len tak hocijaký vlak, ide o jeden z mála zachovaných úzkorozchodných vlakov, ktorý na prekonanie veľkého prevýšenia používa systém tzv. úvratí. Z pôvodných 110 km lesnej železnice je na Oravskej strane obnovených 3,5 km trate zo stanice Tanečník na stanicu Beskyd. Práve na týchto dvoch staniciach sa uskutoční spomínané Goralské veseľe.

Ak teda premýšľate nad výletom na Oravu, príďte v nedeľu 24. augusta 2014 o 12:00 na Oravskú lesnú železnicu zažiť pravú goralskú svadbu. Určite neoľutujete! Nezabudnite však na online rezerváciu lístkov, ktorá trvá do 19. augusta a môžete ju vykonať na stránke www.oravskemuzeum.sk. Tešíme sa na stretnutie s Vami vážení svadobní hostia!

Goralska svadba - inzercia
chyba