Vyšla slovenská top krimi roka od Dominka Dána

Medzi detektívkou a klasickým románom je taký istý rozdiel ako medzi hokejom a krasokorčuľovaním: detektívka si vyžaduje priamy ťah na bránku, inak unavuje a nudí.

05.12.2013 11:10

Dominik Dán je na Slovensku synonymom dobrej detektívky. Muž, ktorý pracuje na oddelení vrážd a stráži si svoju skutočnú identitu, je jedným z najobľúbenejších a najpredávanejších domácich autorov. Fanúšikmi netrpezlivo očakávaný nový titul Básnik sa odohráva na začiatku kariéry detektíva Krauza, ktorého čaká najťažšia skúška. Je podozrivý zo série vrážd mladých dievčat a vyriešenie prípadu je postavené na dôvere jeho kolegov.

dan inzercia

V uliciach ešte stále zúri socializmus a mladý detektív pôsobí ako prehnane čestný a spravodlivý muž, ktorý nemá rád podvod. A to sa niekedy nevypláca. Najmä v čase keď je spravodlivosť v rozpore s oficiálnou štátnou ideológiou. A sú tu ešte tie básne. Slová, ktoré nie sú jednoznačné, posiela vrah ako jedinú stopu. Básne, ktoré tak krásne pomotajú dievčatám hlavu, očaria ich a pritiahnu ich voňavé telá bližšie.

Uverí niekto podozrivému detektívovi? Alebo obalamutí Básnik aj skúsených a ostrieľaných policajtov, že mŕtve dievčatá nie sú náhoda, ale dôkaz o dokonalom umení vraždiť práve detektíva Krauza?

chyba