UNYP vyčlenila 10,7 milióna korún na finančnú pomoc a štipendiá

University of New York in Prague si uvedomuje, že financovanie vysokoškolského štúdia je pre študentov často náročné, a preto sa snaží sprístupniť akademické príležitosti všetkým. UNYP ponúka celý rad štipendií a nástrojov finančnej pomoci, aby pomohla študentom dosiahnuť ich vzdelávacie ciele bez ohľadu na ich finančné možnosti. V akademickom roku 2022/2023 UNYP ponúkla finančnú pomoc a štipendiá v hodnote 10,7 milióna českých korún, čo je viac ako dvojnásobok sumy vykázanej len pred niekoľkými rokmi. UNYP verí, že každý si zaslúži príležitosť získať kvalitné vzdelanie, a preto ponúkame mnoho nástrojov štipendií a finančnej pomoci pre nových a prichádzajúcich študentov, ako aj možnosti finančnej pomoci pre našich súčasných študentov.

06.04.2023 00:00
UNYP, pr nepouzivat

„Vieme, že o štúdium na UNYP má záujem veľa študentov a pre niektorých je táto príležitosť jednoduchšia ako pre iných, v tejto súvislosti sa snažíme dať našim najlepším študentom a študentom, ktorí športujú, možnosť získať štipendiá, ktoré im pomôžu dosiahnuť vzdelanie, po ktorom skutočne túžia,“ povedal generálny riaditeľ UNYP Sotiris Foutsis. „Minulý rok sme spustili ukrajinský štipendijný program pre troch študentov v núdzi a rozhodli sme sa ho rozšíriť aj na nadchádzajúci nábor v septembri 2023. Tento program napríklad pokrýva 100 % poplatkov a školného spojených so štúdiom na UNYP.“

UNYP s hrdosťou ponúka tieto štipendijné programy:

  1. Ukrajinské štipendiá: tieto štipendiá pokrývajú 100 % školného pre troch výnimočných ukrajinských študentov, ktorí preukázali výnimočné odhodlanie vzdelávať sa a dosiahli vynikajúce študijné úspechy, s cieľom podporiť ich akademické ambície a uľahčiť im cestu za úspechom.
  2. Štipendiá za zásluhy pri prijímaní: tieto vysoko konkurenčné štipendiá sa udeľujú študentom, ktorí preukázali vynikajúce výsledky a potenciál s výbornými známkami. Prijímacie štipendiá môžu pokryť až 50 %, 30 % alebo 15 % školného v závislosti od oprávnenosti a študijných výsledkov jednotlivých študentov.
  3. Štipendium Barbary Adams Hasekovej: toto štipendium sa každoročne udeľuje na počesť Barbary Adams Hasekovej, uznávanej podnikateľky a filantropky, ktorá sa snažila podporovať vyššie vzdelávanie na všetkých úrovniach spoločnosti. Štipendium Barbary Adams Hašekovej môže byť udelené jednému českému alebo slovenskému študentovi, ktorý by inak nemohol študovať na UNYP z finančných dôvodov. Štipendium pokrýva 100 % školného počas jedného akademického roka a môže byť obnovené až na štyri roky za predpokladu, že príjemca si udrží uspokojivé študijné výsledky a bude naďalej spĺňať kritériá oprávnenosti.
  4. Štipendiá za športové úspechy: UNYP uznáva význam športu pri rozvoji fyzickej a duševnej pohody študentov. S cieľom povzbudiť študentov, aby sa venovali športu, UNYP ponúka športové štipendiá študentom, ktorí preukázali výnimočný športový talent. Športové štipendiá poskytujú zľavu na školnom až do výšky 20 % a udeľujú sa študentom, ktorí preukázali vynikajúce výsledky v rôznych športoch vrátane basketbalu, futbalu, volejbalu a tenisu.
  5. Okrem toho je k dispozícii široká škála ďalších štipendií, ocenení a zliav na školnom pre všetky bakalárske a magisterské programy. Mnohé štipendiá sú ponúkané aj prostredníctvom partnerstva UNYP s Českým olympijským tímom a jeho programom Duálna kariéra, florbalovou Spartou, Junior Achievement Česká republika, Ekonomickou olympiádou Česká republika a mnohých ďalších možností finančnej pomoci vrátane zliav za predčasnú platbu a sociálnych štipendií a dokonca aj zliav za plnú platbu. Všetci absolventi UNYP získavajú štipendiá na pokračovanie v štúdiu v magisterských programoch UNYP. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte oficiálnu stránku UNYP o štipendiách a finančnej pomoci alebo kontaktujte svojho prijímacieho poradcu.

Ak máte akékoľvek otázky týkajúce sa finančnej pomoci a/alebo štipendií, ktoré nie sú uvedené na stránke UNYP Scholarships and Financial Aid, neváhajte nás kontaktovať priamo na adrese admissions@unyp.cz.

chyba