Podnikavosť znamená oveľa viac ako zarábanie peňazí

Podnikavosť sa zväčša spája so zarábaním peňazí. Hodnoty ako etickosť, férovosť či líderstvo sú však v mnohých prípadoch oveľa dôležitejšími faktormi – a to musíme naučiť hlavne mladých ľudí.

07.02.2023 00:00
leaf, pr nepouzivat

Podnikavé líderstvo je jedným zo spôsobov, ako túto myšlienku pevne zapustiť do myslí študentov. V strednej Európe existuje len niekoľko málo programov podobného charakteru a my na Slovensku môžeme byť hrdí, že sa tento predmet vyučuje aj na strednej škole LEAF Academy v Bratislave.

leaf, pr nepouzivat

Čo predstavuje podnikavé líderstvo?

Jednou z hlavných študijných oblasti LEAF Academy je aj podnikavé líderstvo (Entrepreneurial Leadership). Úlohou tohto programu je viesť študentov v duchu podnikavosti a inovatívnosti a podporiť tak ich jedinečné schopnosti.

Daniel Dluh8 - LEAF 2022 - Internet 0036

V rámci podnikavého líderstva študenti získavajú vedomosti napríklad z oblasti dizajnového myslenia, efektívneho riešenia problémov či projektového manažmentu. Výsledkom potom môže byť vývoj vlastných aplikácií, výstavba dažďových záhrad alebo modelový Európsky parlament.

Absolventi stredoškolského štúdia sa naučia rozpoznávať problémy, premieňať ich na príležitosti a naštartovať svoj vlastný biznis. Podnikavosť preto nemusí nevyhnutne znamenať iba zarábanie peňazí.

Nielen peniaze, ale aj hodnoty sú dôležité

Program podnikavého líderstva dá mladým lídrom okrem príležitosti na kariérny rast aj zručnosti, schopnosti a praktické skúsenosti potrebné na to, aby vo svete urobili pozitívnu zmenu. Študenti LEAF Academy svoje medziľudské vlastnosti rozvinú tímovou prácou v kolektíve tvorenom spolužiakmi, učiteľmi alebo externými partnermi.

leaf, pr nepouzivat

Výsledkom programu teda sú nielen zručnosti potrebné na zarábanie peňazí, ale aj hodnoty, akými sú etickosť, občianska angažovanosť, tímovosť a líderstvo. A práve to mladí ľudia vo svojej úspešnej budúcnosti budú potrebovať.

Pre viac informácií týkajúcich sa aj podnikavého líderstva navštívte stránku www.leafacademy.eu.

leaf, pr nepouzivat
chyba