Svojmu autu či bytu životné poistenie platíte. Tak prečo nie sebe?

Často sa staráme o veci viac ako o seba. Pritom život nás a našich blízkych je to najcennejšie, čo máme. Životné poistenie je ideálne riešenie.

27.01.2022 00:00
Kooperativa, PR, nepouzivat

Tak si to porovnajme

Napríklad život svojho auta zabezpečujeme hneď niekoľkými poistkami. Vieme, že sa môže pokaziť alebo nabúrať a chceme, aby sa z „úrazu“ rýchlo a lacno pozviechalo.

Havarijné poistenie je vlastne „životným poistením“ auta. Povedomie Slovákov o životnom poistení je však relatívne nízke. Pritom dokáže oveľa viac, ako robí spomenutá poistka pre vaše auto. Zabezpečí totiž nielen vás, ale aj vašich blízkych.

Čo je vlastne životné poistenie?

Existuje viacero druhov životného poistenia, ale najkomplexnejšie je rizikové životné poistenie. Platíte si vopred dohodnutú sumu a v prípade úrazu alebo ochorenia, vám plnenie z poistenia preplatí financie súvisiace s liečbou, nadštandardom v nemocnici alebo zvýšené výdavky v dôsledku práceneschopnosti. Ak teda napríklad v dôsledku choroby prídete o svoj príjem, poisťovňa vám vyplatí financie, z ktorých vy alebo vaša rodina môžete ďalej platiť svoje účty, splátky a podobne. To platí samozrejme aj v prípade najvážnejšej z udalostí – smrti.

Prečo chránime viac veci ako seba?

Často sa spoliehame na to, že si platíme zdravotné poistenie a preto životné poistenie považujeme za zbytočný „luxus“. Pravda je však taká, že zdravotné poistenie vám hradí len liečbu. Až životné poistenie je skutočné riešenie pre všetky situácie, ktoré v živote prichádzajú nečakane. Dá sa s ním ďalej žiť dôstojný život aj v prípade, že už nemôžete zarábať. Ak pridáte fakt, že napríklad v poisťovni Kooperativa máte v rámci pripoistení životného poistenia aj službu Druhý medicínsky názor od zahraničných lekárov, vyjde vám z toho jediné.

Zaslúžite si lepšie zabezpečenie

Ak zohľadníte, v akej neistej dobe žijeme, ľahko si uvedomíte, že si zaslúžite lepšie zabezpečenie ako vaša Škodovka alebo byt. Pretože vy a vaša rodina ste jednoducho najviac.

Pre viac informácií a ponuku životného poistenia od poisťovne Kooperativa kliknite sem.

chyba