4 prekvapivé výhody, ktoré vám prinesie štúdium cudzích jazykov

Je štúdium na škole úspešne za vami? Ak je pre vás ťažké nájsť si novú, atraktívnu prácu alebo sa vzdelávať v oblasti svojej kariéry, nový cudzí jazyk vám môže otvoriť viaceré dvere. Dobré jazykové znalosti nielenže zvýšia vašu profesionálnu hodnotu, ale tiež zúročia váš intelektuálny potenciál.

23.12.2021 00:00
seocentrum, PR, nepouzivat Foto:

Tu je niekoľko dobrých výhod učenia sa nového cudzieho jazyka, ktoré môžete získať aj vy.

Učenie sa nového jazyka zlepšuje vaše pamäťové schopnosti

Existuje množstvo dôkazov, že učenie sa všeobecne zlepšuje pamäť. Ide však o oveľa viac než len o jednoduché opakovania. Ak sa naplno zapojíte do výučby cudzieho jazyka s pomocou dobrej jazykovej školy v Prešove, vaša myseľ sa môže stať pozornejšou, pretože pri rozprávaní automaticky venujete pozornosť aj reči tela druhej osoby.

Zvyšujete schopnosť multitaskingu

Riešiť v nielen v práci, ale aj v bežnom živote niekoľko úloh naraz je základom úspešného fungovania modernej doby. Veľmi dobre tieto úlohy zvládajú napríklad aj špičkové počítače pre študentov.

Veda však dokazuje, že práve bilingválni ľudia majú tieto schopnosti multitaskingu výrazne lepšie ako tí, ktorí hovoria len jedným jazykom. Rozvíjanie kognitívnych schopností týmto spôsobom vám teda môže pomôcť zvládnuť aj iné zložité úlohy.

Lepšie porozumiete cudzím kultúram

Učenie sa nového jazyka vám môže pomôcť byť kariérne na tom lepšie, ale tiež tolerantnejším voči iným kultúram. Niektoré štúdie totiž preukázali úzku súvislosť medzi bilingvalizmom alebo viacjazyčnosťou a celkovo pozitívnym pohľadom na život. Tak sa o tom presvedčte aj vy a využite na doplnenie týchto schopností nielen uznávanú jazykovú školu, kvalitné tonery Samsung, ale aj viac voľného času.

Podporujete zdravie mozgu

Veda predpokladá, že viacjazyčnosť má priamy prínos aj pre ďalší vývoj mozgu. Konkrétne sa predpokladá, že táto činnosť stimuluje rast mozgovej kôry a hipokampu. Rovnako ako ostatné svaly vo vašom tele, aj mozog môže rásť pravidelným cvičením. Preto je jedným z najlepších spôsobov, ako zamestnať mozog, učiť sa, hovoriť a čítať iné jazyky!

chyba