Riaditelia škôl diskutujú o vplyve pandémie na školstvo

V Bratislave sa dnes koná už 13. ročník odbornej konferencie pre riaditeľov škôl a ich zástupcov ŠKOLA 2021/2022. Tohtoročná konferencia nesie názov Obnova školy zvnútra – Škola. Pandémia. Plán obnovy.

14.10.2021 00:00
Raabe, PR, nepouzivat

V dôsledku pandémie sa konferencia koná po dvojročnej prestávke. Ako tradične, je určená nielen riaditeľov a zástupcom riaditeľov všetkých typov škôl, ale aj pre zriaďovateľov, resp. všetkým, ktorí sa zaujímajú o legislatívne a manažérske otázky školskej praxe.

„Odborný program konferencie sme pripravili pre všetkých, ktorým záleží na ozdravení školy v čase pandémie. Donedávna sme školy renovovali zvonku – opravovali sme strechy, zatepľovali budovy, vymieňali okná a nábytok… Koronakríza nám všetkým ukázala, že s obnovou škôl je nevyhnutné začať aj zvnútra. V prvom rade musíme zhodnotiť obdobie zavretých škôl na Slovensku a duševné zdravie detí, žiakov, aj učiteľov a vziať si zo záverov isté ponaučenia. Musíme zreformovať poradenský systém, nevyhnutné je zmeniť kurikulum základného vzdelávania, postaviť reálny a zmysluplný plán obnovy a vzdelávania učiteľov. A to všetko môžeme uskutočniť v súlade s istými už schválenými aj pripravovanými legislatívnymi zmenami,“ povedala Mgr. Mira Bianchi Schrimpelová, konateľka odborného nakladateľstva RAABE Slovensko, organizátora konferencie ŠKOLA 2021/2022. Ako dodala: „Sme presvedčení, že všetky tieto zmeny je možné plánovať a preniesť do praxe len v spoločnom dialógu, ktorému dáva priestor práve naša konferencia.“

V rámci programu vystúpia so svojimi príspevkami viacerí odborníci, okrem iného aj Mgr. Svetlana Síthová, štátna tajomníčka Ministerstva, školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Konferencia ŠKOLA 2021/2022 sa koná v režime „kompetne zaočkovaní“ za dodržania všetkých opatrení tak, ako to odporúča Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Pre ostatných registrovaných záujemcov organizátor zabezpečil živé vysielanie celého programu konferencie.

chyba