Middlecap poskytol transakčné poradenstvo ZFP Investments pri realitnom obchode za viac ako 1,5 miliardy českých korún

MiddleCap Advisory potvrdila svojou pozíciu v segmente M&A aj na zahraničných trhoch ďalšou úspešnou transakciou. Tentokrát firma stála za akvizíciou kancelárskej budovy Woloska 24 vo Varšave, ktorá skončila v portfóliu realitného fondu českej investičnej spoločnosti ZFP Investments, ktorej jedným z akcionárov je aj najstaršia slovenská správcovská spoločnosť IAD Investments. Predávajúcim bol belgický developer Ghelamco.

29.04.2021 00:00
Woloska, PR článok, reklama, nepoužívať

ZFP Investments kúpil stopercentný podiel v spoločnosti Dahlia W24, ktorá vlastní varšavský kancelársky komplex. Pre MiddleCap to nebola prvá skúsenosť s transakciou na poľskom realitnom trhu. Už v roku 2020 spoločnosť poskytla poradenské služby ako hlavný poradca IAD Investments pri kúpe budovy D48 vo Varšave.

„Vážime si, že sme mohli poskytnúť transakčné poradenstvo pri tomto úspešnom obchode. Na strane kupujúceho aj predávajúceho stáli spoločnosti s dlhoročnou silnou reputáciou a aj napriek náročnosti celej transakcie, ktorá bola umocnená zákazom cestovania a reštrikciami počas pandémie COVID-19, obe strany ukázali veľkú profesionalitu a to prispelo k bezproblémovému procesu jej uzatvorenia. Rovnako musím vyjadriť poďakovanie spolupracujúcim poradenským tímom, ktorí opäť dokázali, že sú špičkou vo svojom odbore,“ hodnotil prácu na predaji kancelárskej budovy Woloska 24 Marcel Chrapek, Head of Advisory MiddleCap.

„V ZFP Investments sme radi, že sme aj v týchto neľahkých časoch boli schopní zrealizovať túto transakciu. Woloska 24 perfektne zapadá do nášho diverzifikovaného portfólia. Sme presvedčení, že z tejto vysoko kvalitnej budovy s renomovanými nájomcami budú naši podielnici profitovať“, dodal Peter Lukáč, člen predstavenstva ZFP Investments.

Administratívny komplex Woloska 24 patrí do najvyššej kategórie kancelárskych budov A. Bol postavený v roku 2016 developerom Ghelamco a jeho prenajímateľná plocha je 23,5 tisíc metrov štvorcových. K dispozícii je podzemné aj nadzemné parkovanie, šatne a sprchy určené výhradne pre cyklistov. Kancelárska budova disponuje vysokým štandardom udržateľnosti a získala najvyššie hodnotenie certifikácie BREEAM. Budova je obsadená takmer na sto percent a medzi nájomcov patria spoločnosti Nest Bank, Arval Group, Hyundai a Teleperformance.

chyba