Aj na Slovensku sa dá študovať svetovo!

Už v tomto období zvažujú študenti stredných škôl, kam budú smerovať ich kroky po maturite. Mnohí z nich sa neváhajú vybrať aj za hranice Slovenska s vidinou spojenia kvalitného štúdia a zaujímavého študentského života. Avšak aj na Slovensku sa študuje svetovo!

30.11.2020 00:00
pr nepouzivat Foto:

Na uchádzačov sa valia informácie o vysokých školách z každej strany. V návale povinností sa občas nestíhajú zorientovať, čo je pre nich to pravé. Faktom je, že aj na Slovensku je možné študovať kvalitne. Nové, pekné budovy zahraničných škôl nie sú zárukou lepšieho uplatnenia ich absolventov.

„Obsah výučby sa nelíši v žiadnom aspekte. Je absolútne totožný.“ hovorí študent Strojníckej fakulty STU v Bratislave Patrik. Patrik študoval prvé 2 ročníky štúdia v zahraničí v Čechách.

Bola to pre neho síce cenná skúsenosť, ale rozhodol sa dokončiť svoje bakalárske štúdium na Slovensku.

pr nepouzivat

Toto rozhodnutie mu prinieslo aj viac času pre seba a na to, aby si mohol popri štúdiu privyrobiť na brigádach. Financie sa každému študentovi v tejto dobe určite zídu. Oceňuje aj prepojenie štúdia s praxou na vysokej úrovni. Strojnícka fakulta v Bratislave spolupracuje so špičkovými spoločnosťami ako sú Siemens, Schaeffler, Continental, Matador, Eustream a mnohé ďalšie.

Študenti si samozrejme chcú čas na vysokej škole užiť ako sa patrí. V tomto smere na Slovensku vôbec nezaostávame za zahraničím. Práve naopak. Na Strojníckej fakulte STU v Bratislave majú študenti možnosť podieľať sa na vývoji, návrhu a zostrojení formule. STUBA Green team je jediným tímom, ktorý úspešne reprezentuje našu krajinu a univerzitu na súťaži Formula Student Electric. Organizáciou, vďaka ktorej to na Strojníckej fakulte žije je Študenstký cech strojárov.

Cech organizuje rôzne športové, kultúrne podujatia, ale zabezpečuje pre študentov aj rýchly internet či dobre vybavenú posilňovňu. Vďaka cechárom sa študenti na legendárnom internáte Mladá Garda rozhodne nenudia.

O to, aby absolventi vystrelili na trhu práce raketovou rýchlosťou sa stará aj študentská organizácia BEST, ktorá sídli taktiež na Strojníckej fakulte. Organizuje tréningy manažérskych zručností, vďaka ktorým môžu mať naši študenti prácu po absolvovaní štúdia doslova vo vrecku.

To všetko je pre študentov na SjF STU pripravené a je len na nich kde si zostroja svoju budúcnosť.

Foto: archív SJF STU
pr nepouzivat

Slovensko potrebuje kvalitných manažérov, vývojárov, konštruktérov, programátorov, kontrolórov kvality či vedcov. To všetko ponúka Strojnícka fakulta STU, ktorá už 80 rokov prináša na trh práce žiadaných absolventov. Študenti tejto fakulty majú už počas štúdia veľa príležitostí pracovať pre renomované slovenské a svetové spoločnosti. Vycestovať do zahraničia môžu študenti v rámci programu Erasmus plus. Absolvujú časť štúdia na zahraničných univerzitách a dostanú sa aj na prax do medzinárodných firiem. Naši mladí ľudia skutočne nemusia chodiť ďaleko a môžu sa stať špičkovými odborníkmi aj na Slovensku. Stačí si veriť a nehľadieť na stereotypy!

Viac o tom ako si môžete zostrojiť svoju budúcnosť na Slovensku nájdete na www.studujstrojarinu.sk

chyba