Prečo si vybrať MBA vo finančníctve?

Postgraduálne štúdium vás môže pripraviť na vyššiu alebo manažérsku úlohu vo vašej profesii. Pri výbere zamerania MBA si musíte byť vedomí, ktoré zručnosti sú nevyhnutné vo vašej oblasti. Získate cielené odborné znalosti, takže je dôležité, aby ste mali istotu o svojich profesionálnych ambíciách predtým, ako sa prihlásite do MBA programu s určitým zameraním.

02.05.2019 07:00
unyp, PR článok, reklama, nepoužívať Foto: ,

University of New York in Prague ponúka širokú škálu MBA zameraní, vrátane Podnikania, Financií, Manažmentu, Marketingu a Projektového manažmentu. UNYP MBA je program, ktorý má akreditáciu IACBE, čo znamená, že môžete získať prestížny americký titul v centre Európy. Jednou z najvýznamnejších výhod získania programu MBA v Prahe je možnosť získať globálny pohľad na obchodné záležitosti, či už chcete budovať svoju kariéru v Českej republike alebo v inej medzinárodnej destinácii.

V oblastiach, ako je finančníctvo je MBA takmer požiadavka, niekedy aj pri pozíciách na základnej úrovni. MBA vo finančníctve na univerzite UNYP vás pripraví na to, aby ste prijali rozhodujúcu úlohu v akejkoľvek organizácii. Získate schopnosti v oblasti účtovníctva, komerčného a reinvestičného bankovníctva, v analýze trhu a ekonomike.

Pracovné príležitosti v oblasti financií zahŕňajú finančnú analýzu, finančné služby, investičné bankovníctvo, cenné papiere, riadenie rizík, informačné systémy a finančné riadenie podniku. Finančné manažéri vyvíjajú a dohliadajú na implementáciu obchodnej stratégie korporácie. Rozhodujú sa a zapájajú sa do strategického plánovania a aktivít pri rozvoji podnikania. Investiční bankári sa špecializujú na poradenstvo klientom pri spravovaní dlhopisov a realizácii investičných stratégií.

Profesora Sotirisa Karagiannisa sme sa spýtali na prínosy MBA na univerzite UNYP.

„Ponúkame program, ktorý je určený hlavne manažérom, ktorí pôsobia v rôznych funkciách organizácie a potrebujú silné znalosti finančného odvetvia, aby mohli vykonávať finančné rozhodnutia – nielen vo funkcii finančného manažéra. Všetci špičkoví manažéri musia byť schopní pochopiť rozpočet, správne plánovať a riadiť financie svojho oddelenia alebo organizácie. Na univerzite UNYP odovzdávame praktické skúsenosti od ľudí, ktorí majú veľa praktických vedomostí, ktoré ponúkajú našim študentom, ktorí ich môžu využiť pri návrate do práce. MBA so zameraním na financie väčšinou priťahuje manažérov a potenciálnych manažérov, ktorí chcú získať solídnu znalosť finančného manažmentu. Naši žiadatelia pochádzajú z rôznych profesijných a kultúrnych prostredí, podporujú kreativitu a ponúkajú množstvo perspektív a myšlienok.“

Každý program MBA na univerzite UNYP obsahuje vo svojich učebných osnovách nejaké finančné kurzy, aby sme našim študentom poskytli zručnosti a odbornú slovnú zásobu, aby mohli komunikovať vo finančnom sektore, dohliadať na financie spoločnosti a všeobecne zabezpečovať finančné zdravie podnikov. MBA v oblasti financií ide hlboko do pokročilých tém, ako je finančná analytika, finančné politiky, makro ekonomika a mikro ekonomika a medzinárodné finančné trhy a riadenie rizík. V neposlednom rade môže tento titul vytvoriť potenciál na získanie vyššieho platu. Finančné pozície na úrovni výkonného riaditeľa môžu v závislosti od spoločnosti znamenať šesťmiestne cifry.

chyba