5 dôvodov, prečo sa oplatí ísť na súkromnú univerzitu

Hoci niet pochýb o tom, že vysokoškolské vzdelávanie sa v rozvinutých krajinách stalo takmer nevyhnutnosťou pri uchádzaní sa o úspešnú kariéru, prebiehajú diskusie o tom, ktorý typ univerzity je lepší: súkromný alebo verejný. Rôzne inštitúcie ponúkajú úplne odlišné skúsenosti a pri širokej ponuke škôl a titulov dostupných v Českej republike je ťažké rozhodnúť sa, kam ísť študovať, rozpoznať výhody a vybrať si pre seba tú najvýhodnejšiu možnosť.

07.02.2019 06:00
unyp, PR článok, reklama, nepoužívať Foto:

Podľa výskumu uniRank 2018 je University of New York in Prague zaradená na jednu z najvyšších pozícií medzi všetkými univerzitami v Českej republike, a to ako verejnými, tak aj súkromnými. Toto hodnotenie je výsledkom nášho záväzku poskytovať vysokokvalitné vzdelanie a poskytovať našim študentom osobnú pozornosť a podporu, ktorá umožňuje objaviť ich potenciál. Dovoľte nám vysvetliť niektoré z výhod súkromnej univerzity!

Príprava na pracovnú pozíciu

Súkromné univerzity vo všeobecnosti ponúkajú kombináciu praktických úloh, zatiaľ čo verejné vysoké školy sa opierajú skôr o teoretické znalosti. Študenti UNYP ukončia štúdium kompletne pripravení na pracovnú pozíciu a majú konkurenčnú výhodu pred ostatnými študentmi, ktorí hľadajú prácu v tej istej oblasti.

Skutoční mentori

Vaši profesori sa vyznajú vo svojom odbore! Na našej škole učia vždy len profesori, hoci na verejných vysokých školách často vedú výučbu vysokoškolskí absolventi. UNYP prednášajúci sú odborníci s dobre vybudovanými kontaktmi, ktorí sa stávajú mentormi a majú skutočný záujem o pokrok a budúcnosť svojich študentov.

Medzinárodná scéna

Ak máte záujem stretávať sa so zahraničnými študentmi, môže byť rozhodnutie získať titul na súkromnej univerzite tou pravou voľbou. UNYP láka veľké množstvo študentov z okolia Českej republiky a celého sveta. Dostanete sa do kontaktu s rôznorodým okruhom ľudí, ktorí sa jedného dňa môžu stať cennými profesionálnymi kontaktmi.

Váš názor bude vypočutý

Verejné vysoké školy majú zvyčajne výrazne vyššie počty študentov, čo znamená, že trieda bude mať viac študentov a osobná pozornosť bude obmedzená. V menšej triede budete mať väčšiu šancu prispieť do konverzácie. Počas a po vyučovaní budete viesť skutočný dialóg s profesormi a ďalšími študentmi.

Silný pocit spolupatričnosti

Pocit spolupatričnosti je oveľa silnejší na súkromných vysokých školách. Študenti majú pocit, že boli prijatí a sú dôležití, zatiaľ čo na niektorých verejných vysokých školách sa môže zdať, že sú tam len do počtu. Študenti prvých dvoch ročníkov UNYP majú veľa príležitostí rýchlo si nájsť priateľov, oboznámiť sa s areálom vysokej školy a zapadnúť medzi rovesníkov.

chyba