Nový časopis Kam po strednej pomôže študentom vybrať si kariérnu cestu

Vzniká nový print. Od februára bude do každej strednej školy distribuovaný kariérny časopis pre stredoškolákov Kam po strednej.

09.01.2019 00:00
narodne karierne centrum, PR článok, reklama,... Foto:

Má aj online verziu a bude predstavovať končiacim študentom možnosti pomaturitného štúdia resp. príležitosti na zamestnanie sa hneď po strednej škole.

„Rozhodnutie, čo robiť po strednej škole je náročné a môže ovplyvniť budúcnosť absolventov. Chceme im preto pomôcť pri robení ich rozhodnutí tým, že im poskytneme čo najviac relevantných informácií,“ hovorí Igor Holéczy z Národného kariérneho centra, ktoré stojí za projektom. V časopise budú predstavené slovenské aj zahraničné vysoké školy, ich zamerania, uplatnenie po ich vyštudovaní, možnosti ubytovania ako aj študentský život.

„Študentom, ktorí neplánujú pokračovať v ďalšom štúdiu, odprezentujeme široké možnosti pracovných príležitostí, ktoré sú určené absolventom stredných škôl na celom Slovensku bez ohľadu na to, či ide o absolventov technických, obchodných škôl alebo gymnázií,“ pridáva sa Holéczyho spolupracovník Miroslav Koleník.

Printová verzia časopisu pomôže aj kariérnym poradcom na školách, ktorí majú pomôcť žiakom vybrať si správny študijný smer. Rozšírená online verzia slúži študentom napr. na zistenie ďalších informácií o vysokých školách alebo zamestnávateľoch.

Absolventi získajú vďaka časopisu prehľad nielen o pracovných ponukách, ale aj spoznajú jednotlivé firmy porobnejšie. Dozvedia sa, čo presne zamestnanci robia, aká je firemná kultúra, možnosti ďalšieho vzdelávania, pripadne aké benefity im zamestnávatelia ponúkajú.

Časopis premiérovo vyjde už 8. februára 2019. Viac informácií nájdete aj na nakac.sk/casopis-pre-stredoskolakov.

odkaz Foto: PR servis
narodne karierne centrum, PR článok, reklama, nepoužívať
odkaz Foto: PR servis
narodne karierne centrum, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba