Začať študovať môžete na Vysokej škole obchodnej v Prahe aj od letného semestra

Aby ste sa mohli prihlásiť na štúdium vysokej školy, nemusíte čakať na začiatok akademického roku. Ako jedna z mála vysokých škôl prijíma prihlášky na štúdium aj od letného semestra napríklad Vysoká škola obchodní v Praze (VŠO).

17.01.2018 08:00
IMG 6784 Foto:

Výhodu začať študovat v polovici akademického roku ocenia najmä tí, ktorí chcú zmeniť študijný odbor, nedostali sa vlani na univerzitu, alebo už pracujú a chcú si doplnit vysokoškolské vzdelanie.

Na VŠO si môžu uchádzači vyberať podľa časovej náročnosti z dvoch foriem štúdia. Pri prezenčnom štúdiu školu študenti navštevujú pravidelne tri pracovné dni v týždni. Tým, ktorí už pracujú na plný úväzok, Vysoká škola obchodná ponúka kombinovanú formu štúdia v rámci piatočných a sobotných prednášok, ktoré sa konajú dvakrát do mesiaca. Od februára VŠO znovu otvára študijné programy Cestovný ruch, Management cestovného ruchu, Služby leteckej dopravy v cestovnom ruchu ale napríklad aj Management leteckých podnikov v oboch formách štúdia. Získaním magisterského titulu ale štúdium na VŠO nekončí. Škola ponúka aj profesijné kurzy MBA, ktoré sú vhodným doplnkom pre všetkých manažérov a podnikateľov, ktorí sa chcú ďalej rozvíjať.

05

„Študijné programy Vysokej školy obchodnej reflektujú požiadavky súčasnej praxe cestovného ruchu a leteckej dopravy, ktoré v takejto podobe neponúka žiadna iná vysoká škola v Českej republike,“ hovorí Vladimír Krajčík, rektor VŠO. Podrobnejšie informácie o študijných plánoch i priebehu štúdia získajú uchádzači na dňoch otvorených dverí, ktoré sa konajú napríklad v stredu 24. januára a 7. februára, vždy od 16. hodiny.

06

S VŠO ušetríte čas vďaka online prihláške

Prihlásiť sa na študijné programy VŠO môžete do stredy 28. februára vyplnením online prihlášky na webových stránkách školy. Škola naviac nevyžaduje splnenie prijímacích skúšok. „Uchádzači bývajú počas prijímacích skúšok často pod veľkým stresom, ktorý môže zásadne ovplyvniť ich výkon. Na VŠO preto dáváme prednosť overovaniu znalostí až v priebehu štúdia,“ vysvetľuje Vladimír Krajčík. Získať titul na VŠO však nevyžaduje len zaplatenie školného. Či študentovi postačujú k absolvovaniu jeho schopnosti, pedagógovia rýchle zistia už v priebehu prvého semestra.

Kvalitná výuka i skúsenosti z praxe

Za sedemnásť rokov od založenia získala VŠO povesť prestižnej vzdelávacej inštitúcie s atraktívnymi odbormi. Vďaka povinnej praxi, praktickým školským projektom a spoluprácou so spoločnosťami ako je napríklad Český Aeroholding alebo agentúra CzechTourism, z VŠO vychádzajú absolventi, ktorí majú kvalitné vzdelanie a bohaté skúsenosti z odboru. Viac informácií o štúdiu na VŠO nájdete na webových stránkach školy.

VSO logo CZ blue
chyba