Láka vás vysokoškolské štúdium v Anglicku a Dánsku?

Britská Canterbury Christ Church University a dánska VIA University College navštívia Košice a Bratislavu, aby slovenských maturantov a študentov bakalárskeho štúdia informovali o možnostiach štúdia, podmienkach prijatia a študentskom živote v Spojenom kráľovstve a v Dánsku. Podujatia sa uskutočnia vo štvrtok 5. a v piatok 6. februára v popoludňajších hodinách.

05.02.2015 08:00
interstudy inzercia

Canterbury Christ Church University (CCCU) je štátna univerzita so sídlom v historickom meste Canterbury na juhovýchode Anglicka. Na jej bakalárskych a magisterských študijných programoch študuje viac ako 17 000 študentov. Vďaka niekoľkomiliónovým investíciám do rozvoja sa univerzita pýši novým centrom služieb pre študentov s moderne vybavenou knižnicou, novopostavenými komfortnými internátmi v komplexe so sídlom študentskej únie, a rozsiahlym športovým zariadením. Univerzita je mimoriadne úspešná v uplatnení absolventov. Až 97% z nich je zamestnaných alebo pokračuje v ďalšom štúdiu do 6 mesiacov po ukončení štúdia.

Na univerzite sa vyučuje viac ako 100 spoločensko­vedných, technických, prírodovedných a umeleckých odborov. Na podujatí univerzity, ktoré sa uskutoční 5. februára v Košiciach a 6. februára v Bratislave, sa môžu záujemcovia stretnúť nielen s pracovníkom medzinárodného oddelenia univerzity, ale môžu si vypočuť aj prednášku vyučujúceho medzinárodných vzťahov a politiky Dr. Soerena Keila. Študenti získajú podrobné informácie o tomto študijnom odbore a zároveň môžu zažiť vyučujúceho naživo a vytvoriť si predstavu o spôsobe výučby a prístupe k študentom na anglickej univerzite.

Augustine House interstudy inzercia

VIA University College je štátna vysoká škola, ktorej hlavný kampus sa nachádza v dánskom Horsens. Zo 4.000 študentov prichádza takmer 40% zo zahraničia, vrátane Slovenska. 11 študijných programov sa vyučuje v angličtine a študenti profitujú z medzinárodného prostredia a spolupráce univerzity s firmami a inštitúciami z rôznych krajín sveta. Všetky študijné programy pripravujú študentov na rýchle a úspešné uplatnenie v praxi. Absolventi vstupujú na trh práce nielen s teoretickou znalosťou ale aj s praxou v odbore, a vďaka možnosti účasti an výmenných programoch ako Erasmus aj s medzinárodnou skúsenosťou. Rovnako ako domáci študenti, aj Slováci môžu v Dánsku študovať bezplatne.

Na informačnom podujatí 6. februára v Bratislave sa môžu záujemcovia o štúdium stretnúť s vyučujúcim a pracovníkom medzinárodného oddelenia VIA UC, ako aj s jedným z úspešných slovenských študentov, ktorý porozpráva o štúdiu a živote v Dánsku z pohľadu študenta.

Podujatie CCCU v Košiciach sa uskutoční 5. februára o 16:00 vo Vzdelávacom centre Teledom na Timonovej ul. č. 27. V Bratislave sa podujatia uskutočnia 6. februára od 15:30 (VIA UC) a od 16:30 (CCCU). Záujemcovia o štúdium, ktorí nemajú medzinárodný certifikát z angličtiny, budú môcť na všetkých podujatiach vykonať inštitucionálnu jazykovú skúšku po skončení prednášky a diskusie. Ďalšie informácie a registrácia na skúšky je možná na www.univerzityEU.sk.

chyba