Gymnázium Alberta Einsteina

Gymnázium Alberta Einsteina je najstarším gymnáziom v Petržalke. Jeho zriaďovateľom je Bratislavský samosprávny kraj. V súčasnosti gymnázium ponúka štvorročné štúdium v študijnom odbore 7902 J 00 a päťročné bilingválne štúdium v ruskom jazyku, študijný odbor 7902 J 74. Gymnázium pozýva záujemcov o štúdium na Deň otvorených dverí 3. decembra 2014 od 13. do 17. hodiny.

18.11.2014 10:27
skola s logom einsteinova inzercia

Gymnázium Alberta Einsteina je škola, ktorá je nositeľom kvality, škola, pre ktorú je charakteristická vysoká profesionalita, atmosféra dôvery a poriadku, zavádzanie najmodernejších technológií do vyučovacieho procesu, ako aj široká ponuka voľnočasových aktivít pre žiakov a výborná spolupráca s rodičmi.

einsteinova inzercia

Škola je nositeľkou titulov Škola spolupracujúca s Unicefom, Zelená škola, Škola klimatickej aliancie, Vzorová škola Planéty vedomostí. Je tiež fakultnou školou. Vo vyučovaní využívajú jej učitelia najmodernejšiu techniku, internet, výučba prebieha v laboratóriu, ktoré má škola vybudované z prostriedkov ESF. V súčasnosti realizuje projekt ESF Inovácia materiálneho zabezpečenia a výučbových metód v prírodovedných laboratóriách. Ako Vzorová škola Planéty vedomostí využíva digitálny vzdelávací systém prírodných vied Planéta vedomostí- digitálne kurikulum.

einsteinova inzercia

Gymnázium sa každoročne zapája do množstva projektov ( Európska jar, Euroscola, Noc výskumníka…). Dosahuje dobré študijné výsledky, dôkazom ktorých sú výsledky na externej maturitnej skúške, umiestnenie absolventov, výborné výsledky v súťažiach (má napr. víťazov medzinárodnej olympiády v ruskom jazyku, žiakov bilingválnej slovensko–ruskej sekcie, ale aj víťazky jazykových olympiád v slovenčine a španielčine). Žiaci môžu navštevovať semináre ako voliteľné predmety, krúžky, financované z prostriedkov vzdelávacích poukazov. Gymnázium umožňuje štúdium žiakom so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, povoľuje štúdium v zahraničí.

Bohaté sú zahraničné aktivity gymnázia, družobné vzťahy so súkromnými gymnáziami v Poľsku, Rusku, Rakúsku, Fínsku. Gymnázium organizuje exkurzie do Petrohradu, Viedne, Mníchova, Londýna, Barcelony, lyžovačky v Rakúsku. Žiaci 1. ročníka bilingválnej sekcie majú možnosť každoročne absolvovať študijný pobyt na Štátnom inštitúte ruského jazyka A. S. Puškina v Moskve, získať jazykové certifikáty tohto inštitútu i štátnice v jazykovej škole.

einsteinova inzercia

Pozitívom školy je dobre organizované výchovné poradenstvo s využívaním práce poradenskej psychologičky a spolupráca s mnohými inštitúciami (Pedagogicko-psychologická poradňa, Unicef, Liga proti rakovine, Liga za duševné zdravie, Slovenský olympijský výbor, Slovenský paraolympijský výbor, Úsmev ako dar, Slniečko, CPLDZ, AT sanatórium, Slovenský Červený kríž, Ľudia proti rasizmu, Amnesty Internacional, Živica, Vlk, Strom života, vysoké školy, úrad práce, regrutačné stredisko…). V spolupráci s nimi škola realizuje množstvo humanitárnych a zároveň výchovných podujatí (Deň Zeme, Deň otvorených dverí, Deň rozhodnutia…) , ktorými sa prezentuje na verejnosti a ktoré zároveň prispievajú k tomu, aby život študentov a pedagógov v gymnáziu nebol iba o vyučovaní.

einsteinova inzercia

Dobré meno školy šíria svojimi úspechmi v živote najmä jej absolventi, viac ako desať tisíc ľudí. Úspešne študujú na vysokých školách, zastávajú posty v oblasti vedy, kultúry, priemyslu.

chyba