Kariéra v automobilovom priemysle vďaka štúdiu MBA

Slovenská technická univerzita spolu s Technickou univerzitou vo Viedni ponúka akreditované medzinárodné vzdelávanie Professional MBA Automotive Industry pre manažérov v angličtine. Reaguje tak na aktuálne trendy a požiadavky expandujúceho automobilového a subdodávateľského priemyslu v Európe.

03.06.2014 12:34
stu cesta inzercia

V októbri 2014 sa začne v poradí už šiesty ročník tohto postgraduálneho medzinárodne akreditovaného štúdia federáciou FIBAA (Foundation for International Business Administration Accreditation), na ktorý je možné podať prihlášku do konca júla 2014. Medzi jeho hlavné ciele patrí rozvíjanie inovatívnych kreatívnych rozhodovacích kompetencií na zvýšenie úspešnosti v manažérskej pozícií automobilového priemyslu, prípadne ako profesionálna príprava na ňu.

Súčasťou študijného programu Professional MBA Automotive Industry sú kvalitné prednášky uznávaných lektorov a expertov z Európy, doplňujúce neformálne diskusie o budúcich trendoch s top predstaviteľmi spoločností, riešenie prípadových štúdií a interdiscipli­nárnych projektov, či prednášky a exkurzie priamo v závodoch finálnych výrobcov (OEM), ktoré zabezpečujú vyvážený pomer teoretickej a praktickej časti štúdia. Okrem rozsiahlej literatúry majú účastníci k dispozícii e-learning a každý aj Apple – iPad.

„Poskytujúc široké vedomosti zo všeobecného manažmentu, produkcie a logistiky v kombinácií s kompetenciami k riešeniu problémov a komunikačnými zručnosťami, Professional MBA Automotive Industry je perfektne zosúladený s potrebami výrobcov automobilov.” (Dr. Dr. Ing. h.c. Andreas Tostmann, Výkonný Viceprezident pre Produkciu SEAT, S.A.)

odkaz
stu inzercia
O štúdiu sa pozitívne vyjadrujú nielen odborníci z autobrandže, ale najmä samotní absolventi: „Od začiatku finančnej krízy v roku 2008 som bol nútený riešiť mnohé operatívne problémy v našej spoločnosti. Účasť v programe Professional MBA Automotive Industry si vyžadovala čas na štúdium, čo mi dalo šancu spomaliť prácu a znovu premyslieť jednotlivé strategické kroky. Počas štúdia som si ‘poprepájal’ veľa poznatkov a informácií, ktoré som už mal z minulosti s novými informáciami, ktoré som získal počas štúdia. To mi umožnilo vytvoriť si v mnohých oblastiach riadenia úplne nový pohľad na rozličné problémy.“ (Rosina Štefan, doc. Ing. PhD., Prezident a CEO Matador Holding, a.s., účastník AMBA 2011 – 2013)

O úspešnosti programu svedčí skutočnosť, že viacerí absolventi dosahujú počas štúdia, alebo vo veľmi krátkom čase po jeho ukončení kariérny posun. Cena za štúdium Professional MBA Automotive Industry je 20 000 Eur vrátane DPH. Na štúdium je možné získať viacero štipendií. Jedným z nich je štipendium First Woman Applicant vo výške 10% z poplatku alebo štipendium Matador Holding, vo výške 5 000 €. Manažéri z STU pravidelne organizujú ku programu Professional MBA Automotive Industry nezáväzné Informačné stretnutie. Najbližšie sa uskutoční už 10. júna 2014 o 16:00 na Strojníckej fakulte STU (Nám. slobody 17, Bratislava) s garantom štúdia, ktorý zodpovie na prípadné otázky a na ktorom bude udelené štipendium MATADOR. Stačí účasť ohlásiť organizátorom na e-mailovú adresu: automotive@stuba.sk, alebo tel. č. +421 917 669548 a dvere k úspešnej kariére v automobilovom priemysle sa otvoria všetkým, ktorí nezaváhajú prijať výzvu nových podnetov a inšpirácie k inováciám cez vzdelávanie. Ďalšie podrobnejšie a aktualizované informácie možno nájsť v slovenčine na automotive.stu­ba.sk a v angličtine na automotive.tu­wien.ac.at.

chyba