Pozrite sa, ktorá banka prináša konečne zaujímavý garantovaný úrok

Doteraz sme boli zvyknutí, že úroky na vkladoch v bankách boli blízko nuly. Situácia sa však začína meniť. Od konca roka 2021 výrazne narástla inflácia, na ktorú reagujú banky rastom úrokových sadzieb. Aj keď euro sadzby rastú výrazne pomalšie ako napríklad sadzby Českej národnej banky, sporiteľom sa otvára možnosť zhodnocovať svoje peniaze bez rizika strát.

03.04.2023 00:00
vub, pr Foto:

Garantovaný 2,5% p.a. plus možný bonusový 1% p.a. úrok so štvrťročným vyplácaním výnosu počas doby viazanosti (od 3.4.2023 do 30.4.2024) je ponuka, ktorá sa neodmieta. Nenechajte voľné peniaze visieť na bežných účtoch či nízko-úročených termínovaných vkladoch a využite časovo aj objemovo limitovanú ponuku VÚB banky, ktorá je členom skupiny Intesa Sanpaolo. Ide o Prémiový vklad III., ktorý je už tretí v poradí po úspešných prvých dvoch emisiách, pričom ponuka platí len do konca apríla 2023 a je obmedzená objemom emisie 100 miliónov eur. Prémiový vklad III. je ponúkaný za vstupný poplatok 0,7% z celkového vkladu a v prípade dodržania viazanosti, t.j. do konca apríla budúceho roka, bez akýchkoľvek iných poplatkov, limitom je minimálny vklad 5000 eur.

Bonusový úrok závisí od toho, ako sa bude vyvíjať výmenný kurz menového páru EUR/CZK, vďaka čomu vedia klienti v prípade splnenia definovaných podmienok a pozitívneho vývoja získať bonusovú úrokovú sadzbu 1% p.a.* ku garantovaným 2,5% p.a.. Prémiový vklad III. je určený nielen pre fyzické, ale aj právnické osoby.

Štvrťročne vyplácané úroky

Na svoje úroky dokonca nemusíte čakať do konca viazanosti. Dostanete ich vyplatené v pomernej časti prvýkrát k 31. júlu 2023 a následne každý štvrťrok počas doby viazanosti na váš bežný účet v ktorejkoľvek banke so sídlom v SR, ktorý je klient povinný pri zriadení Prémiového vkladu III. uviesť do zmluvy.

Každé 3 mesiace teda dostanete 0,625% garantovanej základnej úrokovej sadzby a potenciálne pri splnení podmienky aj 0,25% bonusovej sadzby, spolu teda vyplatené úroky až do výšky 0,875% z výšky vkladu. Priznaný bonusový úrok 0,25% za príslušné kvartálne obdobie počas štandardnej doby viazanosti sa vyplatí v prípade, ak výsledná hodnota výmenného kurzu EUR/CZK bude v príslušný rozhodujúci deň nižšia ako stanovená hraničná hodnota výmenného kurzu EUR/CZK 24,300.

Počas doby viazanosti Prémiového vkladu III. je možné uskutočniť len výber celého zostatku a to formou uzavretia účtu. Uzavretie Prémiového vkladu III. po 30. apríli 2023 bude možné uskutočniť iba k 20. dňu v kalendárnom mesiaci, pričom poplatok za predčasný výber (predčasné zrušenie produktu) je vo výške 4% z objemu vkladu, pričom úroky za daný kvartál už nebudú vyplatené.

Ako na to?

Zriadenie Prémiového vkladu III. je možné realizovať iba pri osobnej návšteve v pobočke VÚB banky. Vkladať na vkladový účet je možné len jednorazovo a to buď v hotovosti alebo bezhotovostným prevodom na vkladový účet, avšak vklad musí byť pripísaný na účet Prémiového vkladu III. v deň jeho otvorenia. Z tohto dôvodu v prípade bezhotovostného vkladu doporučujeme realizovať platbu z bežného účtu vo VÚB banke či z účtu v bankách zapojených do systému okamžitej platby prípadne si vo svojej banke priplatiť za urgentnú platbu. Suma vkladu môže byť len maximálne vo výške, ktorá bola klientovi rezervovaná pri zriadení Prémiového vkladu III.

„Po dosiahnutí stanoveného objemu emisie vo výške 100 miliónov eur už nebude možné si Prémiový vklad III. založiť. Preto nečakajte až do poslednej chvíle, nakoľko Prémiový vklad I. a II. bol vypredaný v priebehu niekoľkých hodín,“ upozorňuje Eduard Berčák, vedúci oddelenia Depozitá a investície vo VÚB banke.

Po uplynutí doby viazanosti bude Prémiový vklad III. prekonvertovaný na štandardný vkladový účet s viazanosťou 1 mesiac. Neváhajte a navštívte najbližšiu pobočku VÚB banky už dnes!

* Presné podmienky získania bonusového úroku nájdete v produktovej dokumentácii dostupnej na www.vub.sk.

Marketingová komunikácia VÚB, a.s. Viac informácií o produkte Prémiový vklad III., ktorý predstavuje štruktúrovaný vklad v zmysle zákona č. 566/2001 Z. z. o cenných papieroch a investičných službách a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o cenných papieroch) a rizikách s ním spojených nájdete v produktovej dokumentácii dostupnej na www.vub.sk.

chyba