Viete, aký je náš najdlhší vzťah v živote? S dôchodkovým systémom

Každý z nás sa preto zaujíma o to, kam putujú jeho súčasné odvody, ako sa zhodnocujú a akú budúcnosť môže očakávať.

29.09.2022 00:00
cfa, pr nepouzivat
Účastníci diskusnej platformy CFA Society Slovakia

Starnutie obyvateľstva, odlev pracovnej sily zo Slovenska či zmeny v usporiadaní sveta nás nútia rozmýšľať, aká bude naša budúcnosť. Preto ak sa hovorí o reforme dôchodkového systému, treba diskutovať a reforma musí byť pod drobnohľadom profesionálov.

Preto je dôležité, aby o budúcich dôchodkoch diskutovali profesionáli zo všetkých sektorov a oblastí. Na túto výzvu reagovala unikátna diskusná platforma, do ktorej pozvala účastníkov profesijná asociácia CFA Society Slovakia.

Diskusiu uviedol Marek Prokopec, prezident CFA Society Slovakia: „Ak dokážu odborníci pomenovať silné a slabé stránky nášho dôchodkového systému a politici rozhodnúť o jeho zlepšení, v dlhodobom horizonte to prinesie budúcim dôchodcom a ekonomike krajiny výrazne lepšie výsledky.“

Do diskusnej platformy sa pripojili správcovia úspor v druhom a treťom pilieri, rezortní odborníci aj zástupcovia profesijných asociácií. Všetci sa zhodujú na akútnej potrebe zmien nastavenia nášho dôchodkového systému. „Slovenský dôchodkový systém stojí stabilne na troch pilieroch. V súčasnosti sa však musí vyrovnať so zmenami externého prostredia a nahromadenými historickými chybami,“ uviedol Marek Prokopec.

Odborníci diskutovali o témach, ako sú nadviazanie odchodu do dôchodku na strednú dĺžku života či významné oblasti pre reformu druhého piliera – presun sporiteľov do negarantovaných fondov, predvolená investičná stratégia, dlhodobá výplata dávok a mechanizmus garancií. Podnetom k diskusii bol práve návrh novely zákona o starobnom dôchodkovom sporení, ktorý v súčasnosti posunuli poslanci Národnej rady SR do druhého čítania.

Intenzívnu prácu v uplynulom roku, odborné pripomienky a diskusiu hodnotí štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR Juraj Káčer s nadhľadom: „Dôchodková reforma je umenie možného.“ Reflektuje tým množstvo pripomienok a úlohu rezortu práce nájsť čo najširšiu spoločenskú dohodu. Miloš Zaťko z Odboru dohľadu nad poisťovníctvom a dôchodkovým sporením Národnej banky Slovenska tu akcentuje kľúčový parameter: „Dôchodkový systém by mal byť stabilný.“

V diskusnej platforme opakovane odznela aj potreba na doladenie slovenského dôchodkového systému z pohľadu jeho dlhodobej udržateľnosti. Odborníci opakovane podporili zmeny aktuálneho veľmi konzervatívneho rozloženia klientov v jednotlivých dôchodkových fondoch v druhom pilieri a diskutovali o mechanizme presunu sporiteľov.

Kľúčovým je v prípade reformy aj naplnenie záväzku Slovenska v rámci Plánu obnovy a odolnosti. Tam sleduje naše reformné úsilie aj Zdeněk Čech, vedúci ekonomického oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku: „Dôchodková reforma je súčasťou Plánu obnovy, viaže sa na ňu štvrtá platba v roku 2023. Slovensko sa posúva na ceste k lepšiemu a je to pre vás zaujímavá príležitosť zreformovať slovenskú ekonomiku aj v oblasti dôchodkového zabezpečenia.“

Aktuálny návrh dôchodkovej reformy rieši množstvo týchto výziev, no na druhej strane ešte stále zostáva niekoľko otvorených tém, ktoré vyžadujú hľadanie prijateľného riešenia. Preto sa profesionáli inšpirujú aj zahraničím.

Na hodnotenie dôchodkových systémov sa vo svete používa viacero metodík, ale vysoko uznávanou je práve štúdia Globálny dôchodkový index, ktorú každý rok vydáva Mercer CFA Institute. Dôchodkové systémy hodnotí s pomocou viac ako päťdesiatich ukazovateľov, ktoré sú združené v troch oblastiach: primeranosť, udržateľnosť a integrita.

V roku 2021 porovnal Mercer CFA Institute štyridsaťtri dôchodkových systémov. Odborníci ocenili ako celkovo najlepší dôchodkový systém na Islande, nasledujú Holandsko a Dánsko. Najlepšie hodnotenú desiatku dopĺňajú Izrael, Nórsko, Austrália, Fínsko, Švédsko, Spojené kráľovstvo a Singapur. Štúdia obsahuje mnohé špecifiká a zaujímavosti a zároveň potvrdzuje, že žiadny dôchodkový systém nie je dokonalý a v každom je ešte priestor na zlepšenie.

Zhodujú sa ekonómovia, finanční profesionáli aj politici. Dokonalý dôchodkový systém neexistuje.

Ján Šebo, ekonóm Sekcie plánu obnovy Úradu vlády SR, však vysvetľuje, akú kritériá majú právo súčasní aj budúci občania od dôchodkového systému vyžadovať – adekvátnosť, dlhodobá udržateľnosť a „aby som hneď na začiatku vedel, čo ma čaká, čiže aby bol systém predvídateľný a transparentný“.

Pozrite si video

Dôchodková reforma v náročných časoch

Diskusná platforma CFA Society Slovakia, 22. september 2022 Bratislava

chyba