Plánujete dovolenku? Máme pre vás tip na pohodové leto

V lete si chceme najmä užívať. Ideálne by bolo na nič komplikované nemyslieť a vyraziť na dovolenku. Prinášame vám návod, ako prežiť leto bez starostí.

20.07.2022 00:00
VUB, pr, nepouzivat Foto:

Počasie síce pod kontrolou mať nemôžete, svoje financie však áno! Vedeli ste, že kreditná karta vám môže výrazne uľahčiť dovolenku v zahraničí? Mnohí sa už stretli s tým, že v zahraničí niektoré hotely, či požičovne áut požadujú na úhradu služby len kreditnú kartu. S bežnou “debetkou” si veľmi nepomôžete. Okrem toho sa nemusíte stresovať, či ste si zobrali so sebou dostatočnú hotovosť, prípadne hľadať bankomat.

Kreditka nie je drahá

Jedným zo zaužívaných predsudkov je predstava, že za kreditné karty sa platia vysoké mesačné poplatky. Kreditku Mastercard World od VÚB môžete mať bezplatne. Až 100-percetnú zľavu z mesačného poplatku získa každý, kto ju použije mesačne na platby v hodnote minimálne 700 eur. Navyše kreditnou kartou nepoužívate vlastné peniaze na platenie, ale peniaze banky a to bezúročne až po dobu 43 dní. V prípade odcudzenia, či zneužitia karty, neprídete o svoje financie. Banka za vás vybaví aj prípadné reklamácie nedodaných služieb a tovarov.

Poistenie padne vhod

Dobré cestovné poistenie je v lete na nezaplatenie. Nikdy neviete, čo sa vám na dovolenke prihodí. S kreditnými kartami Mastercard od VÚB banky máte v rámci poistenia kryté:

  • Stratu, krádež, či poškodenie batožiny – s kartou Mastercard World až 1000 eur a pre karty Mastercard Standard a Šikovnú kartu je to 500 eur.
  • Poistenie zdržania batožiny pri použití leteckej dopravy – 240 eur pri všetkých kreditných kartách.
  • Poistenie pre prípad zdržania cesty pri ceste lietadlom – 240 eur pri minimálnom čase oneskorenia 4 hodiny pri všetkých kreditných kartách.
  • COVID-19 krytie – vďaka cestovnému poisteniu ku kreditným kartám budete mať zabezpečené aj poistenie liečebných nákladov spojených s COVID-19.
  • Poistenie do hôr – poistenie pátrania a záchrany na horách je platné ako na Slovensku, tak aj v zahraničí a rovnako ako cestovné poistenie platí pre držiteľa karty a jeho spolucestujúcich (max. 5). Poistenie kryje vyhľadávanie a vyslobodzovanie poisteného v tiesni, poskytovanie prvej pomoci poistenému v tiesni a jeho preprava k najbližšiemu dopravnému prostriedku zdravotníckeho zariadenia, prípadne do zdravotníckeho zariadenia. Poistné krytie je až do výšky 7000 eur.
VUB- kreditna karticka, pr

Výhodou je, že s kreditnou kartou získate poistenie do celého sveta nielen pre seba, ale aj pre svojich spolucestujúcich (max. 5).

Kreditnú kartu máte navyše stále pod kontrolou. V mobilnej aplikácii alebo pomocou internet bankingu si môžete nastaviť limity na platby a výbery, kartu zablokovať či pridať ju do Google Pay a Apple Pay. Okrem Mastrecard World ponúka VÚB banka aj kreditnú kartu Mastercard Standard a Šikovnú kartu.

chyba