Financovanie auta prostredníctvom spotrebného úveru. Zistite, čo táto forma financovania obnáša

Jedným z najrozšírenejších a najobľúbenejších spôsobov financovania automobilových vozidiel je práve spotrebný úver. V článku sa dozviete, ako táto forma financovania funguje, čo obnáša a kde o ňu požiadať. Vaše vysnívané auto môžete mať takmer okamžite.

06.07.2022 00:00
seocentrum, pr Foto:

Nie všetci dokážu vytiahnuť z peňaženky tak veľkú hotovosť v hodnote niekoľkých desiatok tisíc eur, preto je financovanie auta prostredníctvom úveru alebo inej formy (napr. leasing) bežnou praxou.

Definícia spotrebného úveru

Úver, resp. pôžička na auto je najčastejším spôsobom prefinancovania kúpy nového vozidla za odplatu (úroky), pričom ho splácate postupne, a to v niekoľkých rovnomerne alebo nerovnomerne naplánovaných splátkach.

Tip: Efektívnou pomôckou sú kalkulačky finančného úveru, ktoré dokážu vypočítať výšku vašich mesačných splátok v závislosti od dĺžky splácania a iných podmienok.

Financovanie vozidla zo zahraničia

Prečo financovať auto práve prostredníctvom úveru? Odpoveď je jednoduchá. Na rozdiel od leasingu si môžete touto formou zaobstarať aj auto zo zahraničia. Ani toto však nie je samozrejmosťou u každého poskytovateľa finančných služieb a možné je financovať iba vozidlá, ktoré sa fyzicky nachádzajú na území Slovenskej republiky.

Tip: Vďaka financovaniu od Carvago si dokážete nastaviť optimálne podmienky úveru podľa vašich predstáv a zároveň budete odbremenení od komplikovanej administratívy pri kúpe auta zo zahraničia.

Náležitosti potrebné pre vybavenie úveru

Náležitosti, resp. doklady potrebné pre získanie úveru sú odlišné v závislosti od kupujúceho (súkromná osoba, OSVČ alebo podnikateľský subjekt).

Vo všeobecnosti však platí, že potrebujete doklad totožnosti (2×, napr. OP a pas). Za predpokladu, že ide o súkromnú osobu, budete potrebovať aj potvrdenie o príjme a žiadosť o poskytnutie úveru.

Kde financovanie auta vybaviť

So žiadosťou o úver sa môžete obrátiť priamo na banku alebo na iného poskytovateľa, napr. automobilky (napr. Opel Finance) alebo online marketplace s kompletnou ponukou vozidiel, poradenstva a možností financovania (napr. Carvago), ktoré majú s bankami dohodnuté podmienky.

chyba