Svoje sny si môžete splniť jednoducho a hneď teraz

Veľká radosť so sebou často prináša aj veľké výdavky. Na vysnívanú dovolenku, pomocníka do domácnosti, estetický alebo zdravotný zákrok mnohí z nás šetria roky. Riešením, ako si svoj sen splniť čo najrýchlejšie, je rozložiť veľké výdavky do menších splátok. Poradíme vám, ako na to!

25.10.2021 00:00
vub, pr nepouzivat Foto:

Nakupovanie na splátky má na Slovensku dlhú tradíciu. Slováci si zvykli, že na splátky si môžu kúpiť takmer akýkoľvek spotrebný tovar. Pomaly sa však stáva štandardom využívať splátkový predaj aj na produkty a služby, pri ktorých by sme si to pred pár rokmi možno ani nevedeli predstaviť. Ľudia totiž chcú využívať tovary a služby v čase, keď po nich túžia alebo ich potrebujú a nie šetriť na ne dlhé roky.

Zuby, potápanie aj tetovanie na splátky

Návšteva dobrého zubára vie poriadne zasiahnuť do rodinného rozpočtu a ukrojiť z rodinných financií. Rovnako to môže byť v prípade estetických či menších chirurgických zákrokov. “V poslednom období financujeme aj služby, ktoré by nám pred desiatimi rokmi vôbec nenapadlo financovať na splátky. Aby som bol konkrétnejší, ide práve o rôzne zdravotné služby, estetickú chirurgiu či niektoré dentálne zákroky, “ hovorí Štefan Barna, riaditeľ odboru Quatro VÚB banky.

Zo štatistík spoločnosti Quatro takisto vyplýva, že Slováci využívajú čoraz viac splátkový predaj na výživové poradenstvo. Stále málo ľudí si uvedomuje, že splátkový predaj by mohli využiť napríklad aj pri tetovacích službách či kurzoch potápania.

Dôveryhodný a bezpečný partner

Bezpečnosť je pre Slovákov prioritou v mnohých oblastiach. Jednou z nich je aj splátkový predaj, kde je obzvlášť dôležitý dôveryhodný partner s dlhoročnými skúsenosťami. Značka Quatro je na trhu 22 rokov a nakupovalo cez ňu už viac ako milión Slovákov. “Splátkovanie je v zásade postavené na dvoch jednoduchých princípoch – oddialiť prvú platbu a rozložiť cenu tovaru v čase. To sa v budúcnosti nezmení. Tiež platí a bude platiť, že akýkoľvek financujúci subjekt znáša riziko z potenciálneho nesplácania. To čo sa ale bude meniť je užívateľský komfort a rýchlosť celého procesu. FINTECH tu určite zohrá významnú úlohu. Dovolím si tvrdiť, že v najbližších rokoch budeme svedkami „boom-u“ aplikačných riešení, ktoré minimalizujú počet klikov, ktoré delia zákazníka od jeho vysnívaného tovaru. Dobré riešenia však potrebujú svoj čas,” hovorí Štefan Barna, riaditeľ odboru Quatro VÚB banky.

chyba