Takto jednoducho sa dopracujete k vysnívanej chalupe!

Chaty, chalupy, ale aj domy na samotách patria momentálne medzi mimoriadne žiadané nehnuteľnosti. Po víkendových domoch sa totiž začalo rozhliadať čoraz viac Slovákov.

01.10.2021 00:00
VUB, PR, nepouzivat Foto:

Pandémia ovplyvnila okrem nákupného správania aj dlhoročné návyky väčšiny z nás. Kým pred pár rokmi sa o chaty či chalupy zaujímali najmä rodiny s deťmi alebo starší manželia, dnes to už úplne neplatí.

Keďže situácia nás za posledných rok a pol prinútila tráviť väčšinu času doma, mnohí si uvedomili výhody aspoň malej záhrady či dvora. Hoci stále existuje pomere veľká skupina, ktorá preferuje sťahovanie z mesta do obcí, mnohí sa komfortu života vo veľkom meste nechcú vzdať nadobro. Práve pre nich sa ako ideálne riešenie ukazuje víkendová chata či chalupa, kde v prípade potreby môžu s rodinou stráviť aj niekoľko týždňov.

Vysnívaná chalupa aj vďaka Osobnému finančnému plánu

Kým v minulosti sme preferovali zrekonštruované chalupy, dnes rastie záujem aj o vidiecke domy, ktoré si žiadajú výraznú investíciu. Aj na takéto účely môžete využiť na mieru šitý Osobný finančný plán, v rámci ktorého si viete vytvoriť rezervu napríklad na prerábku chalupy. “Bankoví poradcovia z VÚB vám bezplatne odborne poradia, zanalyzujú vaše výdavky a spolu s vami nájdu zdroje úspor. A to aj vďaka know how silnej bankovej skupiny. Dôležité je skontrolovať si aj nastavenie vašich finančných produktov vrátane poistenia, skrátka spraviť si plán,” hovorí Dana Kondrótová, riaditeľka Odboru štandardní klienti VÚB banky.

Zelená pre zelené rekonštrukcie

S VÚB môžete ako s prvou bankou na Slovensku získať množstvo výhod v prípade, že rekonštruujete v súlade s nízkoenergetickým štandardom. So Zelenou hypotékou šetríte rovno trikát.

1. úspora: 100% zľava z poplatku za zelenú hypotéku

VÚB ponúka hypotéku bez poplatkov pre každého, kto pri rekonštrukcii či stavbe využije zelené technológie.

2. úspora: Výrazná zmena vo vašej peňaženke

Náklady na kúrenie a ohrev teplej vody sú každý mesiac jedným z navýraznejších výdavkov každej domácnosti. Pri nízkoenergetických stavbách to môže byť len približne 200 eur ročne.

3. úspora: Naša planéta

Zodpovedným prístupom šetríme navyše aj naše zdravie a zdroje planéty.

Vďaka Osobnému finančnému plánu vám odborník z VÚB banky pomôže nájsť prostriedky na zelené technológie:

  1. Dohodnite si stretnutie so zamestnancom banky cez videohovor alebo telefón.
  2. Spíšte si finančné produkty, ktoré máte – zamyslite sa, do akej miery ich využívate. Bankár vám poradí, či by ste z nich vedeli získať ešte viac.
  3. Pripravte si všetky poistné zmluvy – pomôžeme vám skontrolovať, či máte poistenie správne nastavené.
  4. Približne po hodine budete mať jasnejšiu predstavu o svojich financiách a finančný plán šitý na mieru.
chyba