Peňažný príspevok na stravu a jeho hlavné výhody

Väčšia časť zamestnancov uprednostňuje peňažný príspevok na stravu pred gastrolístkami. Nie je to prekvapenie, stravné vo forme peňazí má mnoho výhod.

30.04.2021 00:00
MDS, PR článok, reklama, nepoužívať

Výberom peňažného príspevku na stravu môžete získať výhody, ktoré oceníte:

Sloboda vo výbere. Už sa viac nebudete musieť prispôsobovať tomu, kde akceptujú stravné lístky. Platbu peniazmi akceptujú všade, a teda obedovať či kúpiť si potraviny môžete kdekoľvek, kde to vyhovuje vám. A jedlo si môžete kúpiť dokonca už aj online, z pohodlia domu či pracoviska. Túto výhodu vám stravné lístky či gastrokarta nikdy neposkytnú.

Nebudete už musieť strážiť termíny. Platnosť stravných lístkov je časovo obmedzená a po uplynutí termínu platnosti jednoducho prepadnú. S peniazmi na stravu už termíny nie sú podstatné. Miniete ich vtedy, keď vám to bude vyhovovať, či už si stravu kúpite v obchode alebo v reštaurácii.

Jedlo sa vám už nepredraží. Ak zaplatíte stravným lístkom, rozdiel v cene vám nevydajú a obed či nákup potravín sa tak predraží. S peňažným príspevkom na stravu sa tejto nemilej praxe navždy zbavíte. Platbou v hotovosti zaplatíte vždy už len presnú cenu a bez problémov vám všade vydajú. A presnú cenu zaplatíte aj platbou cez kartu či cez mobil.

V peňaženke vám ubudnú zbytočnosti. Ak ste nosili v peňaženke veci navyše, medzi nimi aj stravné lístky či gastrokartu, už viac nebudete musieť. Budete v nej nosiť buď iba hotovosť alebo bežnú platobnú kartu, s ktorými za svoj obed či potraviny zaplatíte kdekoľvek. Ak dávate prednosť platbe cez mobil, dokonca ani tú peňaženku už nemusíte mať so sebou.

Z platu vám už nestrhnú, naopak, niečo pridajú. Ak zamestnávateľ neuhrádza plnú hodnotu gastrolístka, zvyšok musí doplatiť zamestnanec. Ak patríte k nim a na stravný lístok vám strhávajú z platu, s peňažným príspevkom je tomu koniec. Naopak, budú vám ho vyplácať k platu navyše.

MDS, PR článok, reklama, nepoužívať

Voľba peňažného príspevku na stravu je dobrou voľbou. Nepremeškajte ju, lebo tú ďalšiu voľbu budete môcť urobiť najskôr až o 12 mesiacov!

Viac o tejto téme nájdete na stránke www.pravdaogastracoch.sk

chyba