Smart Banka 2020 Powered by Payout: Poznáme najlepšie bankové aplikácie aj výhercu smartfónu za tisíc eur

Anketa Smart Banka 2020 je na svojom konci. Zaznamenala 50 660 hlasujúcich, ktorí vyjadrili svoje sympatie voči banke a hlasovali za jednotlivé funkcionality, ktoré sú podľa nich najdôležitejšie. Na základe ich hlasovania vyhlasujeme výsledky ankety. Teraz vieme, ktorá banka má podľa Slovákov najlepšie mobilné bankovníctvo.

31.03.2021 00:00
smart banka, PR článok, reklama, nepoužívať

Objektívne hodnotenie ankety

Výsledok a ocenenie Smart Banka roka vyplýva z komplexného systému Smart Banka INDEX. Ide o bodové ohodnotenie smart funkcionalít, ktoré prinášajú banky vo svojom mobilnom bankovníctve. Hodnotenie je zostavené na základe hlasovania v ankete Smart Banka z dvoch zložiek:

  • Spokojnosť – pomer hlasujúcich, ktorí sú klientmi danej banky k počtu hlasov získaných v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”
  • Funkcionality – jednotlivým funkcionalitám bola priradená váha na základe počtu hlasov, ktoré v ankete získali od hlasujúcich. To znamená, že čím je funkcionalita pre ľudí dôležitejšia, tým väčšiu váhu a viac bodov banková aplikácia získa, ak túto funkciu ponúka.

Víťazné banky Smart Banka 2020 powered by Payout

Prvé tri banky získali poradie v oficiálnom hlasovaní a opäť bola odovzdaná aj Cena sympatie, ktorú získala banka s najväčším počtom hlasov v otázke “Ktorá banka má podľa vás najlepšiu mobilnú aplikáciu?”

“Súťaž mala veľkú odozvu. Hlasovaním sa zapojilo 50000 ľudí, pričom každý hlas prispel k zbierke na podporu IPčka. Pozitívne hodnotíme predovšetkým spokojnosť klientov s ich vlastnou bankou. Posudzovali nielen mobilnú aplikáciu banky, ale aj samotný prístup k inováciám. Minulý rok bol pre oblasť bankovníctva veľkou výzvou, ale každá z nich dokázala do obsahu služieb pre svojich klientov integrovať množstvo nových funkcionalít. Tým sa pre nich stala ich banka jednoznačne Smart Bankou.”

Jana Hmírová, riaditeľka, Payout

Zdroj: MojAndroid.sk
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat Zdroj: MojAndroid.sk

Najlepšie smart mobilné bankovníctvo majú:

  1. miesto: Tatra banka
  2. miesto: VÚB banka
  3. miesto: Slovenská sporiteľňa

Cena sympatie putuje do Tatra banky, ktorá ju získala vôbec po prvýkrát a nahradila víťaza posledných dvoch ročníkov, Slovenskú sporiteľňu.

Zdroj: MojAndroid.sk
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat Zdroj: MojAndroid.sk

Ocenené bankové aplikácie

Ocenené bankové aplikácie spoznáte veľmi jednoducho pomocou “nálepky” s umiestnením v ankete.

1. miesto + cena sympatie: Tatra banka
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 1. miesto + cena sympatie: Tatra banka
2. miesto: VÚB banka
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 2. miesto: VÚB banka
3. miesto: Slovenská sporiteľňa
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 3. miesto: Slovenská sporiteľňa

Výsledky v špeciálnej kategórii aplikácií v Huawei AppGallery

Výsledné poradie v tejto kategórii bolo určené na základe kombinácie viacerých faktorov. Do úvahy sme brali počet hlasov od hlasujúcich so zariadeniami Huawei, počet stiahnutí a hodnotenia aplikácie v obchode AppGallery. Okrem toho sme sa zamerali aj na integráciu mobilných služieb Huawei v rámci konkrétnej bankovej aplikácie.

Zdroj: MojAndroid.sk
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat Zdroj: MojAndroid.sk
  1. George Slovakia od Slovenskej sporiteľne
  2. SmartBanking od ČSOB
  3. Tatra banka od Tatra banky
1. miesto: George od Slovenskej sporiteľne
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 1. miesto: George od Slovenskej sporiteľne
2. miesto: SmartBanking od ČSOB
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 2. miesto: SmartBanking od ČSOB
3. miesto: Tatra banka
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat 3. miesto: Tatra banka

“Veľmi si vážime spoluprácu so všetkými bankami pôsobiacimi na Slovensku. Vďaka nej môžu aj užívatelia najnovších mobilných zariadení HUAWEI pristupovať k svojím účtom, aktívne využívať všetky benefity a inovatívne funkcie mobilného bankovníctva.

Pri hodnotení bankových aplikácii v obchode AppGallery sme zohľadňovali mnohé kritéria, avšak nakoniec rozhodovala predovšetkým komplexita aplikácie dostupnej na našej platforme a to z pohľadu klienta tej ktorej banky. Rozdiely medzi jednotlivými priečkami v rebríčku sú skutočne minimálne, s čistým svedomím odporúčame ktorúkoľvek z TOP 3 aplikácií. Víťazom sa stala appka George od Slovenskej Sporiteľne, ktorá sa v AppGallery aj zásluhou poslednej aktualizácie (pribudla napríklad služba „pay me“) teší veľkej pozornosti. K dnešnému dňu si ju stiahlo takmer 100,000 užíva­teľov.”

David Liška, HMS Ecosystem Leader, Huawei Slovensko

Pomôžeme tam, kde je to potrebné

Minulý rok bol náročný pre všetkých. Sme radi, že sme ho v zdraví prekonali. Nie všetci mali rovnaké šťastie. Preto sme sa rozhodli podporiť OZ IPčko sumou 2 centy za každého hlasujúceho v ankete. Spoločne sme tak vyzbierali sumu 1013,20 €, ktorá poputuje na dobrú vec. Ďakujeme!

Takto sme odovzdali vyzbierané peniaze pre IPčko
smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat Takto sme odovzdali vyzbierané peniaze pre IPčko

Výherca smartfónu za 1000 €

Súčasťou ankety bola aj súťaž, v ktorej ste mohli vyhrať smartfón podľa vlastného výberu v hodnote 1000 €. Každý hlasujúci, ktorý odpovedal na otázky v ankete a uviedol kontaktné údaje, bol automaticky zaradený do žrebovania o nový smartfón v hodnote 1000 € podľa vlastného výberu. Výhercom sa stáva Peter Slamka. Výhercovi srdečne gratulujeme a v dohľadnej dobe ho budeme kontaktovať. Všetkým ostatným ďakujeme za účasť.

smart banka, pr clanok, reklama, nepouzivat
chyba