Ktoré kryptomeny sa postarali o revolúciu virtuálneho sveta?

Svet kryptomien aj naďalej zostáva na výslní. Mnohí sa síce domnievali, že táto virtuálna menová politika dlhodobo nevydrží, tieto meny však priniesli pravý opak. Okrem toho že nedošlo k ich výrazne prudkému pádu, viacerých aj naďalej prekvapuje, ako sa dokážu vyvíjať. Ich počet neustále rastie, čo len potvrdzuje, aký výrazný vplyv majú aj naďalej.

21.05.2020 10:15
seocentrum, PR článok, nepoužívať Foto:

Medzi kryptomeny, ktoré možno považovať za revolučné, jednoznačne treba zaradiť bitcoin. Ak by ste sa však zamerali na ich aktuálny počet, dnes ich už nájdete viac ako päťtisíc. Aj keď si mnohé konkurujú a nájdete medzi nimi len minimálne rozdiely, nie všetky sa dokázali natoľko presadiť, ako to dokázala práve táto štvorica. Práve tá totiž stála za digitálnou revolúciou.

Priekopnícky bitcoin

Táto priekopnícka digitálna mena sa postarala o enormný záujem o svet kryptomien. Zabezpečenie bezpečného a jednoduchého prenosu platieb, nižšie poplatky a rýchlosť presunu meny po celom svete. To všetko si získalo priazeň záujemcov a prvá priečka to len potvrdzuje. Bitcoin tak aj naďalej ťaží z úspechu a rozhodne nie je na ústupe.

Odľahčený litecoin

Litecoin sa považuje za odľahčený bitcoin a s ním ho spája mnoho podobných vlastností. V čom sa táto kryptomena ale líši je citeľná rýchlosť transakcií a vítanou zmenou je aj početnosť mincí. Tá totiž predstavuje až štvornásobné množstvo a namiesto 21 miliónov mincí môžete rátať s 84 miliónmi.

Slušne konkurujúce ethereum

O ethereu sa často hovorí ako o následníkovi bitcoinu, v rámci trhovej kapitalizácie sa už dlhodobo pohybuje medzi druhou a treťou pozíciou a radí sa k jednej z tých populárnejších mien. V prospech etherea a jeho uprednostnenie pred stálicou na prvej priečke hovorí najmä to, že v tomto prípade nejde len o virtuálnu menu ako takú, ale celý prepracovaný systém s podporou spoločností. Nákup Etherea je tak aj naďalej lákavý.

Prudký nárast zaznamenal ripple

Ak by ste hľadali kryptomenu, ktorá výrazne prekvapila prudkým nárastom, rozhodne by sem patril aj ripple. Nielenže prekvapil mnohých potenciálnych záujemcov o kryptomeny, jeho nárast nečakali ani trhy či mnohí investori. Jeho úspech pramení aj z odlišností, ripple nefunguje na základe ťažby, ale využíva porovnanie a synchronizáciu dát. V súčasnosti výrazne konkuruje a neustále sa radí do prvej trojice, práve ripple je z hľadiska umiestnenia totiž súperom etherea.

Z dlhodobého hľadiska aj mnohé iné virtuálne meny zaznamenávajú solídny nárast a v štatistikách sa výrazne posúvajú. Takýto výrazný zisk býva niekedy aj päťciferný, napriek tomu mnohí o týchto neznámych kryptomenách nemajú ani poňatia. Táto štvorica virtuálnych mien stála za samotnou revolúciou, no svet kryptomien možno stále vnímať tak, že je aj naďalej na vzostupe.

chyba