Čo robiť, ak banka neschváli úver? Pomôcť môže pôžička pre ľudí v registri

Ocitli ste sa v situácii, kedy vám banka aj napriek dostatočnej výške príjmu zamietla úver? Nemusíte zúfať. Aj napriek odmietnutiu sa stále môžete dostať k peniazom, ktoré potrebujete napríklad na menšiu rekonštrukciu bývania. Pomôcť môže pôžička bez registra.

02.04.2019 00:00
Peniaze, PR článok, nepoužívať Foto:

Ak vám banka neschváli úver, mali by ste začať pátrať po tom, prečo sa to vôbec stalo. Pokiaľ pôjde o maličkú chybičku v žiadosti, banka by vás mala kontaktovať a vyzvať, aby ste chybu napravili.

Ak je dôvod vážnejší, napríklad vaša prítomnosť a negatívne záznamy v úverovom registri, nezúfajte. Stále existuje pôžička pre ľudí v registri až do 7000 EUR.

Prečo vás banka odmietla?

Povedali sme si, že najčastejším dôvodom odmietnutia zo strany banky zvyknú byť negatívne záznamy v úverových registroch. Aj z tých však existuje cesta von a ostáva tu tak priestor pre iné, nemenej dôležité faktory. Tieto sú niektoré z nich:

  • Nemáte dostatočný príjem
  • Máte príliš veľa starých úverov
  • Pri žiadosti ste uviedli príjem, ktorý banka neberie do úvahy (napríklad materská)
  • Ste v exekúcii

Nemusíte zúfať. Pre takéto a podobné prípady existuje pôžička bez nahliadnutia do registra. Zákon o poskytovaní spotrebiteľských úverov síce ukladá každému poskytovateľovi povinnosť nahliadnuť doň, no sú to predovšetkým nebankové spoločnosti, ktoré informácie z úverového registra zámerne prehliadajú.

Ich pôžička je tak výrazne dostupnejšia širšiemu okruhu ľudí, no daňou za dostupnosť sú v tomto prípade vyššie úroky zo strany poskytovateľa, ktorý je ochotný podstúpiť vyššiu mieru rizika.

Takáto forma pôžičiek je u nás na Slovensku pomerne obľúbená a vyhľadávaná.

Čo robiť?

Možností, ktoré máte po odmietnutí od banky je niekoľko. Okrem využitia rýchlych nebankových pôžičiek bez registra sa môžete pokúsiť vyčistiť svoj úverový register od negatívnych záznamov.

Okrem toho sa môžete pokúsiť navýšiť svoj príjem. Skrz zvýšený príjem môžete v budúcnosti ľahšie presvedčiť banku, že to stačí na pravidelné splácanie pôžičky.

V prípade, že peniaze nutne potrebujete, začnite rozmýšľať nad prácou na polovičný úväzok popri zamestnaní alebo si založte živnosť. Už o niekoľko mesiacov budete môcť banke dokázať, že vaša bonita narástla a schválenie vašej žiadosti o úver už nepredstavuje také riziko.

chyba