Ako som sa vďaka žartu k domu prekopal

Čas, keď slávi meniny Jozef, môžeme smelo považovať za predzvesť jari. Vtáci nás budia omnoho skôr ako náš budík a horlivci orú a sejú, ak im to už zem dovolí.

15.11.2018 00:00
112018

Aj tento rok má kamarát Jozef veľkolepú oslavu vítania jari presne podľa ľudovej tradície. Je to už taký rituál na našej ulici. Stretnú sa u neho všetci. Domáci aj „hrabličkári“. Tak volajú nás, čo na „ich“ ulici máme len záhradu. Jozef si na veľké dary nepotrpí. Je ale jeden, ktorému neodolá. Domáca slivovica, ktorú vypálil môj svokor a pár fliaš zakopal v deň našej svadby do zeme. Pozemok aj s pokladom sme dostali od neho ako svadobný dar. Je to veľký vtipkár a preto do dnešného dňa nikomu neprezradil presné miesto kde odpočívajú. A tak, každý rok na Jozefa, len kopem a kopem. Pred rokmi som si spravil plán, kde by asi mohli byť. Tohto roku bola zem ešte trochu tuhá, ale nevzdal som sa. Prvá jama, nič. Druhá, tretia, štvrtá a zase nič. Išiel okolo jeden z domácich a neodpustil si poznámku. „A čo, Milanko, pokračuješ v kopaní základov na dom čo si žene sľúbil?“ „Ohromne smiešne.“ Zahundral som. Čo čert nechcel, manželka to počula a pohotovo zareagovala. „No, keď už si tú záhradu tak rozryl, čo keby sme tu naojazaj postavili dom? Aspoň taký maličký, prosííím.“

Za všetkým hľadaj PSS

Aby som sa už nemohol vykrúcať, že na to nemáme dosť peňazí, ukázala mi na Moja PSS zostatok na našom účte stavebného sporenia. „Pozri sa sem,“ povedala, „na základy to bude určite stačiť. Na ostatné si môžeme vziať úver.“ Musel som to ísť predýchať na svoje obľúbené miesto, k ohnisku, aj s hŕbou papierov na pálenie.

Náhoda alebo osud

Už-už som chcel založiť oheň, keď mi zrak padol na časopis, odkiaľ na mňa pozeral pár líšok. Vymenili svoje bývanie s úverom od Prvej stavebnej sporiteľne. Ukázal som ho manželke a víťazoslávne sa usmial. Hneď po víkende som zatelefonoval do PSS a dohodol si stretnutie. Dozvedel som sa, že vďaka PSS a jej úveru na bývanie s výhodnou úrokovou sadzbou môžeme postaviť nielen malý, ale aj väčší dom. Ponúkajú úvery zabezpečené nehnuteľnosťou s mimoriadne výhodnou úrokovou sadzbou, ktorú PSS zafixuje až na 5 rokov po podpise úverovej zmluvy. Potom už nebudem musieť cestovať do záhrady a kopať vždy, keď budem chieť dať Jozefovi darček. Stačí výjsť pred dvere. A možno pri stavbe nájdeme aj zvyšok nášho pokladu.

Doprajte si aj vy

Ak aj vy ešte váhate či máte vymeniť svoje bývanie, nechajte si poradiť v PSS. Vďaka úveru na bývanie s výhodnou úrokovou sadzbou, zafixovanou až na 5 rokov, môžete postaviť alebo kúpiť presne takú nehnuteľnosť, akú práve potrebujete. Maximálna doba splatnosti takéhoto úveru je až 30 rokov. Znamená to, že pri dlhej dobe splatnosti a priaznivej úrokovej sadzbe aj po skončení fixácie, budú mesačné splátky zvládnuteľné aj pre ľudí s nižšími príjmami. K peniazom na nehnuteľnosť sa dostanete veľmi rýchlo. Až 90 % poskytnutých prostriedkov budete mať k dispozícii hneď po podpise úverovej zmluvy a zvyšok po zdokladovaní účelu ich použitia.

Len aby sa nezabudlo

V PSS pracujú odborníci, ktorí vám poradia a nakombinujú aj iné druhy úverov a sprostredkujú i rôzne typy poistenia.

Overte si to!

Zavolajte na telefónne číslo 02/58 55 58 55 alebo kontaktujte niektorého z obchodných zástupcov zo zoznamu na www.pss.sk.

chyba