Nízke úroky na termínovanom vklade či sporiacom účte?

Dá sa vôbec dnes na úsporách dosiahnuť slušný fixný výnos? Poradíme vám, ako získať viac a nepopáliť sa.

14.11.2018 00:00
PR Privatbanka, PR článok, reklama, nepoužívať

Úroky na bežných účtoch sú dnes prakticky nulové. Sporiace účty na tom tiež nie sú oveľa lepšie a termínované vklady zriedka prekročia hranicu 1 %. Dá sa vôbec niekde dosiahnuť zaujímavý výnos pri akceptovateľnom riziku?

V súčasnosti čoraz viac Slovákov objavuje korporátne dlhopisy ako zaujímavú alternatívu zhodnotenia úspor. Ponúkajú totiž niekoľkonásobne vyššie výnosy ako termínované vklady. Výnos je pritom vopred známy, fixný a vyplácaný pravidelne, spravidla polročne.

Korporátne dlhopisy ponúkajú fixný a 10-krát vyšší výnos ako termínované vklady

Privatbanka priniesla na trh túto zaujímavú investičnú alternatívu už pred jedenástimi rokmi a v rámci aktuálnej mimoriadnej ponuky získajú klienti fixný výnos dokonca až 4,00 % ročne. Pri investícii od 3 000 eur teda ide o najvyšší fixný výnos na trhu.

Ako to funguje?

Je to veľmi jednoduché. Pri nákupe týchto dlhopisov na vopred určené obdobie “požičiavate” peniaze spoločnosti, ktorá dlhopis vydáva (emitent). Ten vám za to v dohodnutých intervaloch vypláca vopred známy fixný výnos a pri splatnosti dlhopisu vám vyplatí späť aj celú investovanú sumu – istinu. Pre vás ako klienta je teda investovanie do korporátnych dlhopisov veľmi podobné uloženiu peňazí na termínovanom vklade.

Je tu však jeden dôležitý rozdiel: peniaze investované do korporátnych dlhopisov nie sú chránené Fondom ochrany vkladov. Preto je dôležité poznať najmä kvalitu emitenta, jeho ekonomickú silu a finančnú stabilitu.

Od roku 2007 Privatbanka aranžovala 248 emisií dlhopisov v objeme 2,35 miliardy eur

V prípade korporátnych dlhopisov v ponuke Privatbanky sú emitentmi spoločnosti zo stabilnej a diverzifikovanej finančnej skupiny Penta známej významnými developerskými projektmi, akými sú Sky Park či nová mestská štvrť Bory ale aj dlhodobými projektmi v sektoroch, ktoré nepodliehajú ekonomickým výkyvom, ako napríklad zdravotníctvo.

Foto: PR servis
PR Privatbanka, PR článok, reklama, nepoužívať

Sila a prestíž tejto investičnej skupiny v kombinácii s atraktívnymi fixnými výnosmi stoja za tým, že korporátne dlhopisy z ponuky Privatbanky sú vyhľadávanou formou zhodnocovania úspor. Od roku 2007 Privatbanka aranžovala už 248 emisií dlhopisov v celkovom objeme 2,35 miliardy eur. Splatných bolo celkovo už 128 emisií. Všetky boli klientom vyplatené riadne a včas, vrátane výnosov prevyšujúcich hodnotu 140 miliónov eur.

O všetkých výhodách tejto formy zhodnocovania úspor sa však najlepšie presvedčíte osobne. Nemusíte pritom nikam chodiť – bankári sa s vami stretnú v pobočke banky alebo aj na inom mieste podľa vašich požiadaviek. Nezáväznú konzultáciu si môžete dohodnúť na webovej stránke banky.

chyba