Ako sa býva v bungalove?

Túžite po vlastnom dome a práve uvažujete, aký typ by bol pre vás ten správny? V súčasnosti sa stále väčšej obľube tešia bungalovy, teda jednopodlažné ľahké stavby s pravidelným pôdorysom. Dobre slúžia seniorom aj rodinám s deťmi.

01.10.2018 08:00
Tieto stavby majú pôvod v koloniálnom období, kedy svojim obyvateľom okrem praktickosti priniesli aj prirodzené spojenie domu s okolitou záhradou. A zdá sa, že tento druh domov zažívajú obrovskú popularitu aj dnes.
projekt-domu-l105-render-zozadu

Aké možnosti ponúkajú moderné bungalovy?

Moderné bungalovy sú ideálnym riešením pre tých, ktorí chcú bývať úsporne a rýchlo. Pôvodne išlo o ľahké a drevené stavby, ktorých centrálny obytný priestor bol úzko spojený s funkčnosťou okolitých miestností – kuchyňa, spálňa, kúpeľňa a jedáleň. Priestor bol tak veľmi prakticky využitý. Dnešné moderné bungalovy sa od pôvodných v mnohom nelíšia. Zohľadňujú požiadavky svojich majiteľov, a preto sú často doplnené o terasu alebo verandu, čím je vytvorená skvelá príležitosť na prepojenie vnútornej obytnej časti s tou vonkajšou.

Koncept bungalovu je jednoduchý, pričom na trhu existuje veľa možností, akú architektúru môžete preň vybrať. Často ide o klasickú stavbu s nízkou strechou. Skvelou možnosťou sú bungalovy na kľúč. Variabilita stavby je široká a budúci majiteľ domu si môže vybrať mnoho doplnkov od garáže, cez pergolu až po zastrešenú terasu.

Pre koho sú bungalovy vhodné?

Bývanie v prízemnej budove vyhovuje väčšinou seniorom, pre ktorých je chôdza po schodoch problémom, ako aj pre rodiny sa malými deťmi. Moderné bungalovy sú ideálne aj pre telesne postihnuté osoby, ktorým poskytuje jednoduchý prístup do všetkých častí domu. V podstate sa dá povedať, že bungalovy vyhovujú všetkým vekovým kategóriám. Bungalovy sú vhodným riešením aj v úlohe rekreačného objektu. Prinášajú totiž skutočne veľa výhod. Zvlášť, ak si vyberiete väčšie alebo francúzske okná ktoré celý dom krásne presvetlia. Malé deti určite ocenia, že môžu z jedálne vybehnúť rovno do záhrady.

chyba