Veríte, že pomôže dobrá rada?

Už veľa sa písalo a hovorilo o nástrahách zadlženosti. Ľudia si bezhlavo berú jeden úver za druhým a veľakrát sa dostanú aj vlastnou vinou do nezávideniahodnej situácie. Štát práve z tohto dôvodu pristúpil k opatreniam, ktoré sprísňujú podmienky poskytovania úverov a zároveň novelizoval zákon o stavebnom sporení.

02.10.2018 08:00
pss

Čo tým štát sleduje

O ktoré presne zmeny a úpravy sa jedná ste sa už dočítali v mnohých iných článkoch. Teraz sa zameriame skôr na to, čo tieto zmeny znamenajú pre bežného občana. Preložené do slovenčiny, štát chce primäť ľudí, aby premýšľali skôr ako konali. Zobrať si úver je vážne rozhodnutie. Je preto dôležité sa naň vhodne pripraviť, zvážiť a hlavne zhodnotiť svoje možnosti a schopnosti, myslieť aj na dopady do budúcnosti. Vezmime si príklad od našich predkov. Prastarí rodičia vedeli hospodáriť a boli i viac šporovliví. Včasné sporenie je istota, že vás niečo hneď tak nezaskočí. Iste, odkladať peniaze v dnešnej dobe do „ponožky“ je nezmysel. Existuje však jedno stále výhodné riešenie.

Stavebné sporenie – jeho benefity i nedostatky

Návod, ako sa pripraviť na riešenie otázky bývania dáva stavebné sporenie. Aj po novele zákona o stavebnom sporení, ktorá, mimochodom, začne platiť až od januára 2019, je stále výhodné. V Prvej stavebnej sporiteľni majú jasnú odpoveď prečo:

1. Výhodné zhodnotenie vkladov a štátnej prémie, v tomto roku ešte stále vo výške až 5 %, maximálne 66,39 €.

2. Flexibilita parametrov aj po uzatvorení zmluvy.

3. Zákonná ochrana vkladov až do výšky 100 000 €.

4. Sporiaci klienti majú výhodnejšie úverové podmienky ako klienti bez predchádzajúceho sporenia.

5. Výhodné sporenie pre deti už od ich narodenia chránené extra istotou.

6. Zmluva o stavebnom sporení pre dieťa do jedného roka bez poplatku.

7. Online stavebné Sporenie Lišiak.

8. Dokonalý prehľad o svojich financiách na Moja PSS.

A nedostatky? Snáď len to, že výška vkladov nie je povinná a môže sa stať, že jednoducho sporiť prestanete. Vlastne, aj to je výhoda. Znamená to, že výšku vkladov si nastavíte podľa svojich potrieb a možností. Ako náhle sa už raz stanete sporiacim klientom PSS, otvára sa vám veľké pole možností, ako získať výhodné úvery na kúpu, výstavbu, modernizáciu i dozariaďovanie vášho bývania. Pre tých, ktorí si uzatvoria zmluvu o stavebnom sporení v PSS ešte do konca roka 2018, platia stále platné podmienky stavebného sporenia. Znamená to, že aj prostriedky, nasporené počas 6-tich rokov si môžete vybrať a použiť na čokoľvek bez potreby dokladovania účelu použitia. Neprídete ani o rokmi pripísanú štátnu prémiu.

Tak verte, že sa oplatí počúvnuť dobrú radu a začať sporiť už dnes. Mnohí, ktorí tak urobili, nebanujú. O tom, aké možnosti im dobrá rada od PSS dala sa dočítate aj v časopise DOMa. Aby ste mali aj vy dobré nápady vždy poruke, môžete si ho stiahnuť do svojho telefónu prostredníctvom aplikácie cez Google Play alebo App Store.

Viac informácií nájdete na www.pss.sk alebo ich dostanete ak zavoláte na telefónne číslo 02/58 55 58 55. Všetko ostatné vám rád podrobne vysvetlí niektorý z tisícky obchodných zástupcov PSS. Ich zoznam nájdete tiež na www.pss.sk.

chyba