Ak máte našetrené, nechajte sumu rásť

O tom, čo s našetrenými financiami sme sa rozprávali s riaditeľom odboru prémiových klientov VÚB banky Petrom DUDÁKOM.

18.06.2018 08:00
shutterstock 529502848 dievcatko pravdask
Zdroj: shutterstock

Ako a kde Slováci zhodnocujú svoje peniaze?

Ľudia na Slovensku sú konzervatívni, až 60% financií držia na bežných účtoch. Ale všetci, čo počas roka 2017 využívali bežné účty či termínované vklady, prerábali. Dosiahli priemerné zhodnotenie len o 0,33% za rok. Preto vo VÚB ponúkame KOMBIPRODUKT.

Je to vhodné riešenie pre uloženie nasporeného?

Presne tak, ide o veľmi výhodnú ponuku pre uloženie našetrených peňazí. KOMBIPRODUKT je jedinečná kombinácia tradičného terminovaného vkladu a investície do podielových fondov správcovskej spoločnosti VÚB AM. Vkladaná suma sa rozdelí – 1/3 do termínovaného vkladu a 2/3 do podielových fondov. Na termínovanom vklade je zhodnotenie 2% ročne. Pri investovaní je zasa možné vybrať si z viacerých ponúkaných podielových fondov.

Kedy je možné nakladať s finančnými prostriedkami v Kombiprodukte?

Suma investície v časti termínovaného vkladu je viazaná na dobu 12 mesiacov. Podmienkou získania výhodného úroku či ďalších výhod v oblasti poplatkov je ponechanie financií na termínovanom vklade aj v podielových fondoch po celých 12 mesiacov od vloženia.

Má tento produkt aj ďalšie zvýhodnenia?

Výhodou sú nižšie vstupné poplatky za vstup do podielových fondov VÚB oproti tradičným jednorazovým či pravidelným investíciám smerujúcim do fondov. Platí sa len 1% z hodnoty investície. A každý, kto v nasledujúcich týždňoch do konca júna využije náš KOMPBIPRODUKT, môže aktuálne vyhrať darčekové poukážky podľa vlastného výberu v celkovej hodnote v hodnote 350€. VÚB odmení 20 výhercov.

Zdroj: shutterstock
shutterstock 123757225 balon pravdask Zdroj: shutterstock

Do akej miery majú vkladatelia voľnú roku pri výbere fondov?

Vložiť možno do jedného alebo aj do viacerých podielových fondov, rozloženie nemusí byť rovnomerné. Jedinou podmienkou je minimálna výška vkladu do fondu na úrovni 150 eur. Ak napríklad vkladateľ chce do KOMBIPRODUKTU vložiť 3000 eur, pôjde 1000 eur na termínovaný vklad s úrokom 2% ročne a 2000 eur do vybraných podielových fondov.

Kombináciou vkladov a investovania však ponúkajú viaceré banky, prečo by si mali ľudia vybrať Kombiprodukt od VÚB?

Pretože ponúka jedinečnú kombináciu výhod. Je dostupný od nízkej vkladanej sumy- od 1000 euro a výhodný úrok v časti termínovaného vkladu predstavuje 2% ročne. Pre zaujímavé zhodnotenie v iných bankách je spravidla potrebné vkladať vyššie sumy, prípadne nie sú tak štedro nastavené iné benefity – zníženie poplatkov a podobne. Máme špičkových profesionálov v správcovskej spoločnosti VÚB Asset management , ktorí dokážu úspešne manažovať fondy a investovanie peňazí v nich so zaujímavým výsledným plusom.

Pre koho je Kombiprodukt určený?

Je to ideálny nástroj pre všetkých aj pre tých, ktorí ešte nemajú skúsenosť s investovaním a chcú si otestovať vklady do podielových fondov. Ak by som to mal povedať jednoducho, tak je to nástroj pre každého, kto disponuje voľnými finančnými prostriedkami a chce ich rozumne zhodnotiť, zodpovedne vytvárať finančnú rezervu, prípadne rozložiť svoje investície.

chyba