Koľko míňajú naše deti mesačne

Dostávajú vaše deti vreckové? Pozreli sme sa na to, koľko peňazí dávajú rodičia na Slovensku svojim deťom mesačne.

08.11.2017 08:00
Tatra banka inzercia Foto:

V októbri realizovala Tatra banka veľký prieskum o vreckovom, do ktorého sa zapojilo viac ako 1800 rodičov. Zistili sme, že v priemere svojim deťom dávame mesačne 22 € a prvé vreckové majú už aj 6-ročné deti.

Z výsledkov prieskumu vyšlo, že najvyššie vreckové dostávajú deti v Banskobystrickom kraji. Najmenej majú deti z okolia Košíc a Prešova. Podľa prieskumu dostávajú 6-ročné deti v priemere do 10 € mesačne. Tínedžeri vo veku 14 až 15 rokov hospodária mesačne s približne 20–25 €.

Kedy je správny čas na vreckové?

Ak premýšľate, kedy je správny čas na vreckové pre vaše dieťa, možno vám v rozhodovaní pomôže práve náš prieskum. Podľa väčšiny rodičov je ideálny čas zhruba v deviatich rokoch. Najskôr začínajú dostávať vreckové deti v Bratislavskom kraji, naopak deti z Nitry a okolia až takmer o 2 roky neskôr. Vo veku 11 rokov dostávajú vreckové v priemere dve z troch detí.

Ako ustrážiť, na čo deti míňajú peniaze

Ak chcete mať vreckové vašich detí pod kontrolou, jednou z možností je založiť mu vlastný účet. Detský účet v Tatra banke je bezplatný a vďaka prístupu do internet bankingu rodičia majú výdavky svojich detí pod kontrolou. Prevody medzi rodičovským a detským účtom sú realizované online a tak vaše dieťa nikdy nezostane bez peňazí, ak by ich potrebovalo. Navyše ak svojmu školákovi otvoríte Detský účet v Tatra banke s najkrajšou kartou v celom vesmíre do 10. 12. 2017, prvé vreckové vo výške 22 € mu daruje Tatra banka.

Ako získať prvé vreckové

chyba