Obchodník s cennými papiermi SALVE INVESTMENTS sa mení na Arca Brokerage House

Licencovaný obchodník s cennými papiermi s dominantným postavením na Slovensku v počte aktívnych klientov, ako aj v aktívach pod svojou správou, mimo bankový sektor, SALVE INVESTMENTS mení názov na Arca Brokerage House. Rebranding je okrem zmeny názvu spoločnosti spojený so zmenou loga a prechodom od direktívnej červenej farby ku korporátnej modrej. Zároveň dochádza k zjednoteniu vizuálneho motívu so spoločnosťou Arca Capital. Akcionárska štruktúra spoločnosti zostáva nezmenená.

25.08.2017 08:00

„Spoločnosť SALVE INVESTMENTS, ktorej investičné služby a riešenia využilo od roku 2003 už viac ako 10 000 klientov a aktuálne zastrešuje a spravuje aktíva pod svojou správou na úrovni viac ako 100 mil. eur, sa rozhodla po jedenástich rokoch zmeniť svoj názov na Arca Brokerage House. Spoločnosť dlhodobo spolupracuje s finančnou skupinou Arca Capital, s ktorou má aj personálne prepojenie. Zmenou názvu a loga našej spoločnosti chceme ešte viac posilniť väzby smerom k finančnej skupine Arca Capital, ku ktorej patríme,“ uviedol člen predstavenstva Michal Šimo.

Ing. Miloš Krššák, predseda predstavenstva -...
inzercia Salve Ing. Miloš Krššák, predseda predstavenstva - vľavo, Mgr. Michal Šimo, člen predstavenstva - vpravo

Rebranding spoločnosti je spojený s ponukou nových finančných nástrojov pre investorov. Aktuálnou novinkou v rámci variantnej ponuky je nový korporátny dlhopis NREF 2027 I., s nulovým kupónom, so splatnosťou 10 rokov. Klienti si ho majú možnosť obstarať už od nízkej sumy, nakoľko jeho menovitá hodnota je jedno euro a dlhopis má atraktívny výnos do splatnosti. Bližšie informácie sú zverejnené na webovom sídle emitenta www.novarealestatefinance.eu

Arca Brokerage House plánuje v budúcom roku expanziu na poľský finančný trh, kde chce poskytovať rovnaké investičné služby a riešenia ako na Slovensku. Do konca roku 2017 má spoločnosť ambíciu otvoriť aj svoju kamennú pobočku na území Českej republiky, v Prahe, vzhľadom na dlhodobo atraktívne obchodné výsledky a veľký záujem o jej investičné služby v rámci Českej republiky.

Arca Brokerage House vznikla v roku 2003 pod obchodným menom AFS obchodník s cennými papiermi a v júni 2006 zmenila názov na SALVE INVESTMENTS. Základné imanie spoločnosti je 1,494 mil. eur, spoločnosť je členom Asociácie obchodníkov s cennými papiermi.

Arca Brokerage House zaznamenala v roku 2016 obrat na úrovni 2,635 mil. €, čo predstavuje nárast oproti roku 2015 o 66 % z pôvodných 1,587 mil. €. Priemerný počet klientov v roku 2016 predstavoval 4 212 investorov, čo je nárast oproti roku 2015 približne o 300 nových klientov.

Arca Brokerage House je súčasťou finančnej skupiny Arca Capital, ktorá spravuje vlastné aktíva, ako aj aktíva svojich klientov aktuálne v celkovej hodnote 1,4 miliardy eur, čo je päťnásobný nárast oproti roku 2012. Arca Capital spravuje v Českej republike spolu s investičnou skupinou Redside viaceré investičné fondy v hodnote viac ako 500 miliónov eur. Skupina je na Slovensku najväčším vlastníkom obnoviteľných zdrojov energií s celkovým inštalovaným výkonom 125 megawattov. Jej medzinárodná a obchodná činnosť je rozdelená regionálne v rámci viacerých krajín strednej a východnej Európy. Skupina diverzifikuje svoje podnikateľské aktivity do rôznych trhových segmentov.

chyba