Investovanie v čase nízkych úrokových sadzieb

Posledné roky zažívajú investori neustále nové prekvapenia. Do kariet im nehrajú ani rekordne nízke úrokové sadzby. Dá sa dnes vôbec dosiahnuť zaujímavý výnos pri prijateľnom riziku?

03.05.2017 08:00
Privatbanka inzercia
Zdroj: Privatbanka

Úrokové sadzby termínovaných vkladov a ostatných tradičných finančných nástrojov sa už niekoľko rokov nachádzajú na minime, často na úrovni veľmi blízkej nule. To mení dlhodobo zaužívané princípy zhodnocovania majetku, najmä v prípade konzervatívnejších investorov. Slováci majú dnes stále 80 % financií uložených práve v konzervatívnych bankových produktoch, ktoré väčšine klientov už neprinášajú požadované zhodnotenie.

Aké možnosti má teda investor?

Aby ste dosiahli zaujímavý výnos, nemusíte byť práve finančný expert a neustále bdieť nad vývojom finančných trhov.

Aj v dnešných časoch možno získať fixný výnos nad 4 % p. a.

Riešenie prináša Privatbanka, ktorá sa už od svojho vzniku špecializuje na privátne bankovníctvo, teda na zhodnocovanie finančného majetku klientov. „Privatbanka aktuálne ponúka svojim klientom korporátne dlhopisy s výnosmi nad 4,00 % p. a.,“ uvádza Marek Benčat, riaditeľ odboru privátneho bankovníctva Privatbanky, a. s.

Pokiaľ investor požaduje diverzifikované riešenie, môže využiť službu komplexnej správy finančného majetku: „Našou špecialitou sú aktívne riadené portfóliá ‚šité na mieruʼ pre každého investora. K dispozícii máme pestrú škálu produktov z celého sveta, čo nám umožňuje pružne reagovať na premenlivú situáciu na finančných trhoch,“ dopĺňa Marek Benčat. „V kombinácii s efektívnejšou poplatkovou schémou tak vieme klientom zabezpečiť atraktívne výnosy aj v dnešnom prostredí nízkych úrokových sadzieb. Vďaka tomu môžu pokojne nechať všetky starosti na investičných profesionálov a sústrediť sa na to príjemnejšie v živote,“ uzatvára.

Privatbanka v súčasnosti poskytuje nezáväzné bezplatné konzultácie realizované priamo privátnymi bankármi. Od zaujímavých výnosov Vás možno delí len pár klikov − stretnutie s privátnym bankárom si môžete dohodnúť na webstránke banky.

Zistiť viac

chyba