Nie je to len úrok, na ktorom môžete pri hypotéke ušetriť

Hypotéka skracuje cestu k vlastnému bývaniu. Existuje pritom viacero možností, ako na nej môžete ušetriť. A to nie len vďaka rekordne nízkym úrokom na trhu.

03.05.2017 08:00
ČSOB

Hypotéka je dlhodobým záväzkom, preto by ste pri výbere tej ideálnej mali zohľadňovať viacero faktorov. Ak si totiž vyberiete správne, ušetríte nielen na poplatkoch či úrokoch, ale skrátite si aj obdobie jej splácania.

ČSOB aktuálne ponúka hypotéku s úrokom od 1,40% p.a. Ako jediná banka na slovenskom trhu pritom umožňuje realizáciu mimoriadnych splátok prostredníctvom mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking. Po úhrade sa zostatok úveru zníži o celú sumu mimoriadnej splátky, čím klient okamžite šetrí na úrokoch a k výročiu hypotéky sa môže sám rozhodnúť, či si skráti dobu splácania, alebo si zníži svoju splátku. Každý mesiac pritom môže splatiť až 1,5 % zo zostávajúcej istiny úveru bez poplatku. Príklady, koľko môžete takto ušetriť a zároveň skrátiť obdobie splácania si môžete vypočítať aj prostredníctvom tejto kalkulačky.

Klientom, ktorí do konca júna požiadajú o novú hypotéku alebo si do ČSOB prenesú už existujúci úver, banka odpustí poplatok za spracovanie a vráti aj prvú mesačnú splátku za hypotekárny úver.

Hypotéka, ktorá vás podrží

S rastúcim záujmom o financovanie vlastného bývania si ľudia čoraz intenzívnejšie uvedomujú aj zodpovednosť, ktorú so sebou tento záväzok prináša. Klienti, ktorí splácajú hypotekárny úver sú veľmi často aj aktívnymi vodičmi. ČSOB preto prináša unikátnu novinku na trhu, hypotéku s úrazovým poistením vodiča. V prípade trvalých následkov úrazu spôsobeného dopravnou nehodou bude ČSOB klientovi vyplácať doživotnú rentu, vo výške od 250 eur do 1800 eur mesačne v závislosti od typu produktu. V prípade nepriaznivej životnej situácie si tak vďaka doživotnej rente môže uľahčiť splácanie hypotéky. Poistenie platí po celom svete. Klienti, ktorí si v ČSOB uzatvoria k hypotéke úrazové poistenie vodiča, získajú odmenu vo výške prvého ročného poistného. Viac na každej pobočke ČSOB.

chyba