Drobné investície, ktorými ušetríte veľkú časť vášho rozpočtu

Niekedy aj malá drobnosť dokáže výrazným spôsobom znížiť výšku vašich výdavkov. Investície do týchto vecí sa vám veľmi rýchlo vrátia a vy začnete okamžite šetriť.

04.05.2017 08:00
EGOCARD, s.r.o.
zdroj: EGOCARD, s.r.o.

LED žiarovky majú o 80% nižšiu spotrebu elektriny ako bežné žiarovky
Investujte do LED žiaroviek, ktoré sú oproti úsporným žiarivkám o čosi drahšie, avšak fungujú až 30 000 hodín. 8 000-hodinová životnosť žiariviek sa skracuje s počtom spínacích cyklov, a preto nie sú vhodné nikde, kde sa očakáva ich časté zapínanie. Návratnosť investície do LED žiarovky môžete očakávať už v prvom roku používania.

Tlakový hrniec šetrí 50% nákladov a ešte viac času
Úspechom hrnca je varenie za prítomnosti vysokej teploty. Pri 130 °C sa váš rodinný obed uvarí o 60 až 80% rýchlejšie. Rýchle varenie neničí vitamíny a potraviny sú preto zdravšie. Tlakový hrniec šetrí aj váš rodinný rozpočet, pretože jeho používaním ušetríte aj 40 až 50% nákladov za energie. 300 rokov starý objav robí zázraky v kuchyni, ale aj pri vyúčtovaní.

zdroj: EGOCARD, s.r.o.
EGOCARD, s.r.o. zdroj: EGOCARD, s.r.o.

Zľavová karta ušetrí aj 60% z každého nákupu
Určite ich máte vo svojej peňaženke hneď niekoľko. Čo by ste povedali, ak by ste mali iba jednu? EGOCARD je zľavová karta, s ktorou môžete využívať zľavy pri nákupe potravín, odevov, nábytku či elektroniky skrz celé Slovensko až do výšky 60%. Nie je viazaná na konkrétneho človeka, takže ju môže využívať celá domácnosť a mesačne ušetriť značnú časť rodinného rozpočtu.

Sprchová hlavica premieňa úsporu vody a peňazí na pôžitok
Zatiaľ čo u klasických typoch hlavíc predstavoval bežný prietok vody až 18 l za minútu, úsporná sprchová hlavica spotrebuje za rovnaký čas iba 6 až 8 l. Vaša domácnosť dokáže vďaka tomu ušetriť denne viac ako 50% spotrebovanej vody. Obmedzený prietok a použitá technológia navyše odbremeňuje váš domáci rozpočet aj od nákladov na ohrev vody.

Ako vidíte, šetriť v domácnosti sa dá veľmi jednoducho. Investujte do niektorej z týchto vecí a ušetrené peniaze si môžete odložiť na dovolenku alebo sporiaci účet

chyba